Tennisboll och aluminiumfolie för torktumlaren: ett knep att prova

av Hilda Maria Morgan

24 December 2022

Tennisboll och aluminiumfolie för torktumlaren: ett knep att prova
Advertisement

Alla som använder en torktumlare vet att sköljmedelsarken som man sätter in i den verkligen ger god doft åt din tvätt och mjukar upp den medan den torkas av apparaten. Och det finns också många andra sätt att använda dem på i hemmet, även efter att ha använt dem i torktumlaren. De innebär dock en fast kostnad att ta hänsyn till, och framför allt är de inte särskilt miljövänliga. Av denna anledning rekommenderas det ofta att använda bollar som är gjorda speciellt för torktumlaren, som hjälper till att hålla tygerna åtskilda för att underlätta cirkulationen av luft mellan dem. Faktum är att de påskyndar apparatens arbete, vilket också hjälper konsumtionen.

Men om du inte har några till hands och du vill prova ett likvärdigt gör-det-själv-medel som också kan minska statisk elektricitet på tyger, kan du använda enkla tennisbollar och lite aluminiumfolie.

Advertisement
Creativo

Creativo

Du kanske har stött på rådet att använda tennisbollar som ett alternativ till de som görs speciellt till torktumlaren, men även inne i tvättmaskinstrumman när du tvättar vadderade plagg, som täcken och vissa typer av rockar, eller kuddar. Och kanske har du också läst att du enkelt kan ta lite aluminiumfolie från köket och bolla upp den i näven tills du faktiskt får många kulor att stoppa in i torktumlaren.

Jo, tennisbollarnas förmåga att separera tyger under tvätt och torkning, delas med aluminiumfoliebollar som utöver att minska den statiska elektriciteten som ibland påverkar tyger under dessa processer, kan kombineras med de två metoderna tillsammans.

Så utrusta dig själv med en rulle aluminiumfolie och skär bitar som är tillräckligt långa för att rikligt kunna slå in var och en av tennisbollarna som du kommer att använda i din tvätt. Vi behöver minst tre per tvätt. Använd dem precis som torkkulor, och lägg sedan undan dem: de har faktiskt fördelen att de kan användas flera gånger, som mest måste du byta aluminiumbeläggning när du märker att den är skadad.

En liten utgift med en stor fördel: det är verkligen värt ett försök!

Advertisement