8 geniala life hacks värda att känna till och använda vid rätt tillfälle

av Hilda Maria Morgan

31 Augusti 2022

8 geniala life hacks värda att känna till och använda vid rätt tillfälle
Advertisement

Oavsett om det handlar om att förhindra att innehållet i en gryta rinner över i bilen medan du tar med dig den till vänner eller släktingar, eller att du när du behöver stryka ett plagg inser att du inte har ett strykjärn att använda, så finns det många oförutsedda händelser som sker dagligen och som sätter vårt tålamod på prov.

Vissa jobb kan göras enklare om du bara använder rätt knep för att släta ut problemen innan de uppstår, som att undvika att städa upp färgdroppar efter ett målarjobb eller att rota i timmar i en byrålåda och leta efter en hårnål eller ett hårspänne. För dessa och andra fall är det därför värt att beväpna sig med briljanta lösningar som gör att du undviker all irritation, som de som listas nedan.

Advertisement
Reddit

Reddit

Det som på Reddit har döpts till "The Secret of a Happy Marriage" är användbart för alla, även ogifta: ett dokumentklipp som ser till att du klämmer ihop tandkrämstuben rätt.

Advertisement
Mehavesuperpowers/Reddit

Mehavesuperpowers/Reddit

De som jobbar (eller spelar) mycket vid datorn vet att det är viktigt att ventilera underkroppen. Men när du inte kan investera i professionella och ergonomiska stativ finns det alltid kostnadsfria gör-det-själv-alternativ, som äggkartonger.

Daddywithguns/Reddit

Daddywithguns/Reddit

Till alla kockar, kände ni till det här tipset som florerar på nätet? "Tina maten först i mikron och avsluta sedan i brödrosten för en krispig finish värdig ugnen. Fungerar utmärkt på kycklingnuggets och allt som är panerat." Det finns alltid något att lära.

PsychologicalSink187/Reddit

PsychologicalSink187/Reddit

När strykjärnet saknas, men vecken på kläderna ändå måste bort: "Min flickvän ville platta till sina fickor med ett strykjärn men vi insåg att vi inte hade något. Jag visade henne att du kan få dem raka genom att använda en kastrull med kokande vatten och en sprayflaska. Uppenbarligen kan det komma till nytta att ha vuxit upp utan pengar." Kärlek och sparsamhet räcker långt.

 voy_conlag_mental/Reddit

voy_conlag_mental/Reddit

Advertisement
Ankyra/Reddit

Ankyra/Reddit

Magnetiska metallband: i badrummet, eller i lådorna i sovrummet eller varhelst det finns hörn där du gör iordning dig, de är bra för att hålla ordning på hårnålar, pincetter, saxar och andra liknande metallföremål. I garaget hjälper de dig att alltid ha skruvmejslar och allt annat du behöver för tillfället redo att användas. Och i köket kan de användas även till knivar!

När det finns behov av att måla och du inte vill att färgen ska rinna ner från penslarna, använd dig av en flytande tub placerad på hinken eller brickan som innehåller färgen.

Advertisement

Lunch med vänner eller familj, alla tar med sig något och du måste ta med en hel gryta: för att inte riskera att innehållet spills ut överallt, använd gummisnoddar som du knyter fast locket i handtagen med för att hålla locket tätt stängt!

De är alla användbara resurser, dessa knep!

Advertisement