Få dina golv att glänsa med ett lättgjort hemgjort rengöringsmedel

av Hilda Maria Morgan

27 December 2022

Få dina golv att glänsa med ett lättgjort hemgjort rengöringsmedel
Advertisement

Vi är alla väldigt ofta tvungna att polera golv som, även med alla försiktighetsåtgärder i världen, verkligen misslyckas med att, i bästa fall, hålla sig rena i mer än några dagar. Vi har såklart våra favoritprodukter, de med den mest behagliga doften, de som vi finner mest effektiva, de som representerar den bästa kompromissen mellan kvalitet och pris.

Har du dock någonsin funderat över att fylla på med ingredienser för att förbereda ditt eget tvättmedel hemma? Om du upptäcker att det fungerar för dig kan det bli en favoritprodukt och kanske till och med hjälpa dig att sänka dina fasta utgifter en del. Läs vidare för att upptäcka ett recept att prova.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om du har ett golv i keramik, stengods eller i alla fall som inte är av trä eller ädla eller ömtåliga material som vissa typer av marmor kan du prova receptet som anges nedan. Du behöver:

  • 6 liter vatten (detta är i allmänhet kapaciteten för standardhinkar, men det är alltid bäst att kontrollera). Det måste vara varmt, hett kranvatten går såklart bra.
  • 60 ml vit vinäger. Alternativt denaturerad alkohol.
  • 70 gram soda (tvättsoda).
  • 1 matsked flytande diskmedel. Alternativt flytande Marseille-tvål.

Om du använder diskmedel som inte är doftande på egen hand, kan du också lägga till 20 droppar av valfri eterisk olja som du gillar.

Fyll hinken med vatten och tillsätt övriga ingredienser under omrörning. Har du inget annat än fast Marseille-tvål, riv lite först och häll först i vattnet, se till att det löser sig väl. Annars kan du värma vattnet i en kopp i mikron (två fingrar räcker verkligen) och sedan låta tvålen smälta i det, och hälla allt i hinken.

Du kan också blanda ihop de angivna ingredienserna i en plastflaska, fyll sedan resten med varmt vatten och rör om eller skaka för att lösa upp ingredienserna väl. Vid behov kan du att använda denna produkt som om det vore ett koncentrerat tvättmedel, för att spädas i vatten.

Det finns de som också använder den här typen av ingredienser på laminatgolv, även om vi vet att de ska tvättas med vatten så lite som möjligt.

Redo att prova?

Advertisement