Tandborsttricket för supermjuka handdukar

av Hilda Maria Morgan

26 December 2022

Tandborsttricket för supermjuka handdukar
Advertisement

Ständigt supermjuka och fluffiga handdukar är vad alla självklart vill ha. I verkligheten, med tid och kontinuerliga tvättar, tenderar handdukarna att bli sträva och torra, eftersom deras fibrer hårdnar.

Därför slutar de att vara funktionella till det de finns till för, det vill säga att torka. Och de inger inte längre den där mysiga känslan som när deras mjukhet fortfarande var intakt. Så till sist blir det nödvändigt att byta ut dem. Om du inte vill komma till den punkten snabbt är det en god idé att först vidta de rätta försiktighetsåtgärderna och knep som är lämpliga för tvätt och torkning som skyddar dess mjukhet.

Men även när det senare redan är äventyrat finns det lösningar som gör att du kan få dem att bli mjuka igen. En av dessa är tandborstmetoden. Genom att läsa nedan förstår du bättre vad vi pratar om.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Konstigt men sant, handdukar som blivit hårda kan bli mjuka igen med hjälp av en viss typ av tandborste.

Man brukar prata om den rektangulära som används för att göra manikyren. I avsaknad av den fungerar hur som helst alla typer av borstar och tandborstar med hårda borst bra, som de för rengöring eller tandborsten för att göra vissa typer av massage. Det viktiga är förstås att de är rena.

Som sagt, det rätta sättet att använda din tandborste på är att göra det direkt efter tvätt och torkning. Bred ut dina handdukar på en horisontell yta och borsta dem försiktigt. Fibrerna kommer på kort tid att bli mer utsträckta och mjuka och handduken blir märkbart mjukare.

Som vi har sagt, trots att du har några effektiva lösningar som den här med tandborsten, är det användbart att vidta några försiktighetsåtgärder för att hålla handdukarna mjuka längre.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Några att särskilt ha i åtanke:

  • Använd bikarbonat istället för sköljmedel: även om sköljmedel säkerställer omedelbar mjukhet, torkar vissa kemiska komponenter ut fibrerna i det långa loppet. Det är alltså bättre att lägga bikarbonat i sköljmedelsfacket och, om det behövs, tillsätt några droppar eterisk olja för att parfymera.
  • Undvik att tvätta dem med andra plagg: för att hålla dem mjuka längre, försök att tvätta handdukarna på egen hand, utan att blanda dem med andra plagg.
  • Var uppmärksam på temperaturerna: ta alltid hänsyn till den rekommenderade tvättemperaturen som anges på etiketten.
  • Överbelasta inte tvättmaskinen: försök att tvätta dem utan att lägga för många i tvättmaskinen, för det är alltid bättre att de inte är för tätt packade annars blir fibrerna lidande.
  • Alternera torktumlandet med naturlig torkning: Handdukar verkar märkbart fluffigare när de har torktumlats. Men att använda det hela tiden, i det långa loppet, kommer att skada dem tidigare. Då är det mycket bättre att alternera.

Kände du redan till dessa hemligheter?

Advertisement