9 mycket originella juldekorationer som kan göras med okokt pasta

av Hilda Maria Morgan

21 December 2022

9 mycket originella juldekorationer som kan göras med okokt pasta
Advertisement

Något oväntat och konstigt nog väldigt mångsidigt för att skapa julpynt är pasta. Ja, vi pratar om okokt pasta, oavsett form eller storlek, målad eller med sin naturliga färg. Det viktiga är att det är torkad och inte färsk pasta.

Det är ett material som lämpar sig mycket på grund av sin konsistens, de tusen former som den finns i och som kan passa ihop för att ge liv åt andra subjekt, tack vare att den enkelt kan limmas eller sättas in var som helst och för alla typ av arbete. Kort sagt, det är en dyrbar skatt för alla kreativa personer.

Och bland de tusentals saker som går att göra passar julpynt särskilt bra. Genom att fortsätta läsa nedan får du det bevisat.

Advertisement

Söta små änglar att hänga i julgranen kan göras genom att limma ihop olika format av färgad pasta med guld- eller silvertempera eller lämnade i sin ursprungliga färg. De kommer att ge din julgran en verkligt originell känsla.

Advertisement

För en speciell krans att hänga på dörren kan du limma fast pastan på en rund botten, kanske av kartong, och skapa de former och färger som du gillar bäst och som mest matchar din hemmiljö.

Detsamma kan göras för att göra en julgran. En inverterad kon som du kan limma pastan på på det mest behagliga sättet efter dina behov eller preferenser räcker som bas. Det viktiga är att du aldrig saknar kreativitet.

Och vad sägs om en väldigt fin liten julkrubba helt gjord av rå pasta? Det är möjligt att hitta ett pastaformat för varje enskild del av varje enskilt element i krubban. Tror du inte? Prova och du kommer att bli förvånad av dig själv.

 

Denna läckra julkula med silvermålade pastafjärilar och matchande band är bara en av många versioner där det kommer till att göra julgranskulor av pasta till granen.

Advertisement

Förutom julgtanskulor kan magnifika stjärnor skapas, för vilka konstruktionstekniken är ganska intuitiv men inte mindre effektfull för det.

Och återigen, för en superelegant julgran, överväg idén att göra vackra snöflingor med pastahjul och glasspinnar. Det kommer att bli spektakulärt.

Advertisement

För dem som gillar att skräddarsy pyntet med foton kommer här är en annan söt och gullig idé att skapa eller till och med låta barnen göra för att underhålla dem.

Slutligen, till älskare av mer klassiska och typiska juldekorationer föreslår vi idén om en stjärnformad ljushållare, skapad genom att fästa skal. Resultatet är verkligen "wow".

Har du någonsin testat att pynta med pasta?

Advertisement