Kottar, vilken passion: 9 originella och kreativa idéer till jul, att efterlikna

av Hilda Maria Morgan

17 December 2022

Kottar, vilken passion: 9 originella och kreativa idéer till jul, att efterlikna
Advertisement

Kottar har alltid varit en av julens symboler, liksom en mycket användbar allierad för alla typer av pynt. Eftersom de är ett naturligt element, lättillgängliga utan kostnad och med en typiskt triangulär form som påminner om den hos en liten gran, är de verkligen väldigt mångsidiga.

På grund av dessa egenskaper lämpar de sig för en oändlig mängd julpynt av alla de slag. Det finns till och med många tutorials för rengöring och parfymering av dem, så att du kan använda dem ännu på ett ännu trevligare sätt för att försköna varje hörn av huset.

Precis som det finns många kreativa idéer att göra, även ganska enkelt, för en fantasifull och hållbar jul. Här nedan följer några.

Advertisement

Ett otroligt första sätt att använda kottar på är att få barnen att pyssla. På grund av sin form kan de enkelt dekoreras, som i exemplet på bilden, med glitter, en liten stjärna på toppen och ett ljus som kan fästas på en kartongbas, tillsammans med kotten själv.

Advertisement

För ett lite mer raffinerat projekt, mindre pyssel för barn och mer heminredning, kan du byta ut kartongbasen mot en liten träbit. Genom att dekorera skapelsen med detaljer som passar din inredning eller platsen du vill pryda kan du, med liten ansträngning, skapa läckra små julgranar.

Och för några mycket fina dekorationer att hänga i julgranen, vad sägs om att skapa roliga små tomtar? Lägg bara till en liten luva med ett snöre för att kunna hänga upp den och valfri pärla som fungerar som en näsa. Din gran kommer helt säkert bli väldigt originell.

Ett annat klassiskt inslag under julen är dörrkransen. Med kottar fästa på en rund bas och dekorerade efter eget tycke blir det väldigt enkelt.

De som har mer tid, tålamod och skicklighet kan också bestämma sig för att prova sig fram med att göra en gran helt och hållet av kottar. Arbetet är lite långt och mödosamt, men resultatet är verkligen exceptionellt.

Advertisement

Mer julgranspynt, inspireras av din egen fantasi, limma ihop några kottar och fäst små juldetaljer av olika former och färger. Hos de som fotograferats ovan har fem kottar fogats samman till en stjärna.

Vill du ha underbara bordsdekorationer med ljus kan du däremot hämta inspiration från de enkla men eleganta du ser på de här bilden.

Advertisement

Glas-sfären är ett annat föremål som ger tillfredsställelse när det kommer till julkompositioner. Med kottar inuti kan de bli många föremål, alla otroligt magiska och effektfulla.

Och med vilken glasbehållare som helst, kottar och ljusslingor, kan du skapa en riktig julstämning. Prova och du kommer definitivt inte att ångra dig.

Känner du inte redan för att springa och samla massor av kottar för att göra alla dessa underverk?

Advertisement