Överraska dina nära och kära med stilfullt inslagna julklappar: 10 idéer att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

23 December 2022

Överraska dina nära och kära med stilfullt inslagna julklappar: 10 idéer att inspireras av
Advertisement

Varje år är det dags att bestämma vilka julklappar vi ska köpa till våra nära och kära, vilket tar mycket tid och energi. När de rätta köpen väl har säkrats slår vi noggrant in dem. Att packa upp julklapparna är trots allt en oundviklig del av julupplevelsen för alla.

Att ge en present med färgat papper, rosetter och matchande dekorationer är alltid en gest som visar uppmärksamhet. Men om vi då tänker på det faktum att, i de allra flesta fall, så kommer pappret och de där dekorationerna att slängas utan att man tänker särskilt mycket på det är det kanske värt att slå in och dekorera presenter med olika material: de blir finare, originellare, personligare och kanske kommer de att minska slöseriet under juletiden en del.

Advertisement

Presentpapper, väldigt enkelt, men berikat med färgade snören och blad från träd eller växter som får en att tänka på julen. En idé som skiljer sig från det vanliga och där man kanske också kan använda sig av återvunnet papper.

Advertisement

För att dekorera den här typen av julklappar kan du istället för de vanliga rosetterna och pappers- eller plastbanden också använda de typiska polkagrisarna, och kanske till och med kottar.

En annan trevlig idé, men också användbar: för att dekorera paket, varför inte använda pepparkaksformar? De är lätta att hitta, kostar inte mycket och efter att ha använts som presentlappar kan de fortsätta användas av mottagaren!

Med lite tid till förfogande, skär citrusfrukterna i tunna skivor och torka dem i ugnen på låg värme: medan de tillagas avger de en ljuvlig doft i huset, och då blir de utmärkta inslag till juldekorationerna, utöver till julklapparna!

Målade träskivor, eller dekorerade med tuschpennor och personlig skrift, eller till och med med pyrografen: de är först etiketter och sedan ornament att hänga upp!

Advertisement

Samma filosofi för prydnader gjorda med trolldeg, som du kan ge vilken form du vill.

Och för en ännu mer personlig känsla, lägg till initialer till dessa handgjorda ornament.

Advertisement

När det gäller färgerna på pappret behöver det inte alltid vara de klassiska röda och gröna, eller de traditionella julmönstren. Även pastellfärger är fina, gärna berikade av band med gyllene nyanser.

Och även om du har kort med blommönster hemma, och matchande band, så blir de bra: då är det dekorationerna som du lägger till som inger julstämningen.

Advertisement

En mycket trevlig idé kan till och med vara att lägga till leksaker, hängande eller fastlimmade på paketet. Perfekt för barn men inte bara!

God jul!

Advertisement