Julpynt med polystyrenkulor: 10 förtrollande idéer

av Hilda Maria Morgan

02 December 2022

Julpynt med polystyrenkulor: 10 förtrollande idéer
Advertisement

Att skapa julpynt, för de som är särskilt duktiga med göra-det-själv och manuellt arbete, är en riktigt rolig aktivitet. Utöver att du, genom att göra skapelserna själv, har möjlighet att få pynt till hemmet och fantastiska ekologiska och mycket billiga presentidéer. Ett av de mest använda elementen för denna typ av saker är polystyrenkulor, ett mycket mångsidigt och mycket billigt material.

Julkulan är som vi väl vet en av julens symboler. Med en polystyrenbas kan det bli väldigt enkelt att göra en unik och lämplig för att bli pynt eller del av en större komposition.

Vi har därför samlat in några extraordinära idéer för dig nedan som du kan hämta inspiration från till dina julkreationer.

Advertisement

Det första man tänker på när man ser polystyrenbollar är utan tvekan kulorna som ska hängas i julgranen. Dessa på fotot, klädda med tidningspapper med decoupageteknik och dekorerade med glitter, verkar ganska originella och enkla att göra.

Advertisement

Medan du för en mer traditionell känsla kan du fundera på att klä in dem med snöre. Du kommer att få en rustik dekoration men med en välbekant och lugnande känsla som blinkar åt shabby chic-hållet.

Självklart kommer man att tänka på söta snögubbar när man pratar om vita bollar! Allt du behöver göra är att fästa två eller flera, den ena ovanpå den andra, och dekorera dem som man vanligtvis gör med snögubbar. De kan vara ett bra pynt för ditt hem eller en rolig idé för barnen att göra.

För stickentusiaster kan det vara enkelt och spännande att göra garnbeklädda julkulor, med tillägg av små detaljer.

Och vad sägs om att försöka göra en snygg julkula med lappteknik? Resultaten när vi blandar former, färger och material är alltid de bästa.

Advertisement

För otroligt originella dekorativa kulor, försök att simulera sötsaker och chokladbitar. Denna cupcake på bilden ser verkligen lockande och läcker ut. Ändå är det en polystyrenboll täckt av glitter, med en muffinsform fäst undertill och en liten boll ovanpå.

Om du vill ha ännu mer extravaganta och o-konformistiska snögubbar kan du välja att fästa en boll som fungerar som ett huvud på burkar och flaskor. De kommer att bli en bisarr men unik dekoration.

Advertisement

Med garn, återigen, kan du göra bollar i form av roliga små tomtar som har varit på modet ett tag.

Och sedan, för att få en fantastisk julkrans att fästa på dörren, sätt ihop många kulor i olika storlekar, kanske runt en träcirkel eller tråd som fungerar som en stomme. Den på bilden är gjord med kulor täckta av garn, men den kan göras med tusen andra typer av material och olika detaljer.

Advertisement

Slutligen, här är ett utmärkt exempel på en bordsdekoration som passar för ett evenemang eller ett julbord med en informell och glad karaktär, som till exempel en familjemiddag.

Vilken av dessa idéer skulle du genast vilja replikera?

Advertisement