När ljusen står i centrum: 8 magiska julgranar att efterlikna

av Hilda Maria Morgan

24 December 2022

När ljusen står i centrum: 8 magiska julgranar att efterlikna
Advertisement

Ljus, vid jul, är alltid fantastiska medelpunkter, eftersom de lägger till den där extra magin till alla uppsättningar eller dekorationer som förväntas om julen. Och det finns fall där de till och med kan kompensera för allt annat vackert, genom att bara dekorera med sin närvaro.

Detta händer helt klart längs gatorna, där det inte skulle vara jul utan dem. Men det kan lätt hända hemma också. För det att bestämma sig för att sätta upp en gran med bara julgransljus i en lägenhet kan visa sig vara ett verkligt vinnande val. Ansträngningen att matcha varje enskild dekoration till den omgivande inredningen undviks och resultaten i form av den magiska och romantiska atmosfären som man strävar efter att få är alltid garanterade.

Vi visar detta nedan genom några förtrollande exempel.

Advertisement

En gran formad med ljusslingor som förgrenar sig från den typiska toppen placerad i toppen och når golvet, är en utmärkt och spektakulär lösning för den som vill ha en gran med bara ljus.

Advertisement

Ett lika förtjusande alternativ är att göra en vägg-gran genom att ge det form med hjälp av ljusslingor.

Medan, för en väggmonterad julgran men med en karakteristisk 3D-effekt, kan en idé vara att dra fördel av ett hörn.

För dem med mindre tid eller liten kreativitet finns färdiga granar med inbyggda lampor. Det är verkligen inte de traditionella med grönska på grenarna, utan kala granar med enbart lampor. Det är dock ett utmärkt val, mer minimalt och konceptuellt, men väldigt effektfullt.

Samma vägg-gran som vi har sett tidigare skapad med ljusslingor är möjlig med gröna girlanger och ljus eller med något annat material som din fantasi föreslår att du ska använda.

Advertisement

En annan typ av vägg-gran innebär användning av pinnar eller grenar i skapandet av formen, andra detaljer efter önskemål och återigen ljus som det dominerande elementet.

En enkel granformad träsiluett, som blinkar åt en modern och essentiell inredning, kan underbart "kläs" med ljus och bli en mycket speciell gran.

Advertisement

Och om du verkligen inte vill ge efter för julgranens typiska form, kan vilket annat träd som helst, även utan löv, men klädda med ljus, att skapa en sagostämning. Effekten blir ännu mer speciell när man istället för att lysa upp grenarna väljer att täcka stammen med lampor.

Vilken av dessa granar skulle du vilja kopiera omedelbart?

Advertisement