Juldekorationer: 9 kreativa idéer för att vackert dekorera trappan

av Hilda Maria Morgan

18 December 2022

Juldekorationer: 9 kreativa idéer för att vackert dekorera trappan
Advertisement

Juldekorationer och pynt är ett otroligt uppskattat och använt sätt att göra hemmet särskilt vackert, glädjefullt och ljust. Atmosfären som skapas tack vare dem gläder mer eller mindre alla. Men du måste hitta rätt sätt och de mest lämpliga strategierna för att få ut det mesta av varje hörn av huset.

Hem med trappor har en fördel i detta avseende. Trapporna är en strategisk punkt för varje hem fördelad på två våningar eftersom de omedelbart kan väcka uppmärksamhet och väcka positiva eller negativa intryck. Samma sak kan hända med juldekorationer.

Det är därför smart att välja pyntet med omtanke och kombinera det med resten av dekorationerna och den atmosfär du vill skapa. Det är därför vi bestämde oss för att nedan visa en serie kreativa idéer för att inspirera dig att dekorera din trappa på bästa möjliga sätt.

Advertisement

En vit trappa som strävar efter att vara inredd på ett väldigt minimalt sätt men som dock strävar efter en känsla av ljus, kommer säkerligen att passa perfekt med några julkulor eller andra detaljer här och där, som matchar de omgivande dekorationerna.

Advertisement

Fortfarande ljusa nyanser, för att göra trappen mer till huvudfokuset kan du sätta upp en väv av kvistar och mistel, i den färg som bäst matchar miljön, för en triumf av grönska och naturliga inslag, nykter men synlig och förstärkande.

Älskar du traditioner kan du fundera på att inreda trappan på ett mer klassiskt sätt. Girlander av tall- eller grangrenar, julgranskulor, klockor, rosetter och ljus kommer att vara huvudfokus, som alltid.

Och så finns det trappor i bruna nyanser som automatiskt påminner om en typ av lysande dekorationer med ett lager av guld som blinkar åt shabby chic-stilen. Det kännetecknande elementet i denna dekorativa stil är lyktor och julklappar som placeras ut på trappstegen.

Och för ett arrangemang som är någonstans mellan shabby chic och det rustika, mindre skimrigt och mer betong än det tidigare, men ändå mycket effektfullt, blanda grönt, vitt och trä väl. Kvistar, ljusslingor, hus och snidade trähjärtan kan hjälpa resultatet.

Advertisement

Ett excentriskt och annorlunda sätt att dekorera men väldigt effektfullt och imponerande representeras av färgglada papperskulor och blommor som påminner lite om orientaliska dekorationer. Om de placeras, tillsammans med en ljusslinga på ledstången kommer de att skapa ett verkligt spektakulärt blickfång.

Vill du däremot ha ett roligare och barnvänligare klimat med låtsas-snö, pingviner och ljusslingor, är du på den säkra sidan. Det är den rätta lösningen för en lägenhet som inte tar sig själv på för stort allvar, den glada atmosfären garanteras.

Advertisement

Och om du å andra sidan älskar ljus kan du enbart använda regnljus, för en magisk och otroligt romantisk effekt.

Medan de som uppskattar mer konceptuella och raffinerade dekorationer på samma gång säkert kommer att lockas av tanken på att pynta ledstången med juldetaljer blandat med ord som har en relevant betydelse.

Vilka av dessa förtrollande miljöer lockar dig mest?

Advertisement