Julorigami: 8 otroliga dekorationer gjorda av att vika papper

av Hilda Maria Morgan

21 December 2022

Julorigami: 8 otroliga dekorationer gjorda av att vika papper
Advertisement

Origami är en japansk konst som består av en serie pappersvikningstekniker, tack vare vilka man kan ge form åt tredimensionella figurer och subjekt av alla de slag. Naturligtvis pratar vi om olika konst och tekniker, men för japanerna är origamin är mycket mer.

Det är en riktig filosofi kopplad till en rad legender, myter och föreställningar som härrör från en gammal tradition. Det är ett av grundelementen i den japanska kulturen och som sådan är det mycket viktigt för dem. Tekniken har dock spridit sig över tiden praktiskt taget överallt och praktiseras nu av konstnärer och entusiaster över hela världen. Du kan verkligen göra vad som helst med det, från det enklaste (även lämpligt för barns kreativa aktiviteter) till det mest utarbetade.

Och det verkar vara en perfekt form av kreativitet för julen också. Dekorationer, julmotiv och julklappar är bland de inslag som görs mest med Origami. Och på webben finns det verkligen ingen brist på idéer och tutorials för att lära sig. Här nedan är några idéer.

Advertisement

Granen är ett av de motiv som ofta görs med Origami och som julpynt kan den inte vara annat än perfekt. De kan göras i vilken färg och storlek som helst. Det viktiga är att lära sig och börja göra dem.

Advertisement

Hängande stjärnor och hjul är ett annat måste. De kan göras för alla tillfällen men de verkar verkligen som gjorda för att pynta granen på ett extraordinärt sätt.

Och vad tycker du om denna förtjusande komet? Idén med en julkrubba gjord helt av origami är riktigt spännande.

Även rosetter är bland det som görs mest av att vika papper och är lättast att lära sig. Och de kan användas på ett underbart sätt som pynt eller som något lite extra till julklapparna.

Denna origamiversion av jultomten kan vara en enkel och originell idé för barn att göra. De kommer definitivt att gilla det mycket.

Advertisement

Medan julstjärnor, sålunda gjorda, är något mer utarbetat att göra. Det krävs mer erfarenhet och en tränad fingerfärdighet i denna mening. Men när du väl lär dig tekniken kan det vara riktigt tillfredsställande att utföra sådana jobb.

Den lilla "bokmärkesrenen" är ytterligare ett otroligt fynd som vuxna och barn kommer att älska, att göra, ge bort, ta emot eller behålla själv.

Advertisement

Och slutligen, hur kan vi låta bli att nämna dessa läckra pappersjulkulor? De är det verkliga genombrottet inom julpyntet. När du har lärt dig tekniken och bara byter papper kan du göra en ny julgran varje år, inspirerad av dina nuvarande färger. För att inte tala om att de tillsammans med julgransljusen verkligen är gudomliga.

Finns det fortfarande någon som inte känner för att göra Origami?

Advertisement