Skapa en förtjusande godishållare med bara några få saker att fylla med godsaker

Hilda Maria Morgan

02 Januari 2023

Skapa en förtjusande godishållare med bara några få saker att fylla med godsaker
Advertisement

Det finns dagar och perioder då det är svårt att motstå lusten efter något sött, och kanske har vi alltid ett litet utbud av godsaker hemma för att hantera dessa "nödsituationer". Godis, i synnerhet, är en typ av sött mellanmål som du kanske inte vill äta upp på en gång, men vi gillar att ha det där för en och annan paus. Så varför inte ha dem i en snygg godishållare?

Visst, glasburkar och plåtlådor är redan dekorativa, men skulle det inte vara trevligt att ha en godishållare framme som är formad som de där vintage-godisautomaterna, med glaslock upptill? Du kan göra en med ett mycket enkelt gör det själv-projekt, som visas av @craftscm på TikTok.

via @craftscm/TikTok

Advertisement
@craftscm/TikTok

@craftscm/TikTok

Som du kan se i den mycket korta videon är det ett väldigt snabbt projekt som är inom räckhåll för alla.

För att göra denna godishållare behöver du:

  • En liten terrakottakruka, helst med en diameter vid basen som är lika med eller något mindre än basen på glasburken du ska använda;
  • En glasburk (det kan kanske vara en tom ljushållare, eller någon syltburk, yoghurtburk eller liknande, om formen passar);
  • Ett plåtlock från någon glasburk som passar öppningen på din glasburk;
  • Röd färg (eller vilken färg du vill, den här burken har ett jultema men du kan göra den som du vill);
  • Pensel;
  • En träpärla;
  • Smältlim.

Så här går du tillväga:

1.       Måla terrakottakrukan med den valda färgen (även två lager färg räcker) och låt torka ordentligt.

2.       Måla även locket på burken i samma färg, eller i en annan färg eller också med ränder... Kort sagt, dekorera som du vill!

3.       När terrakottaburken är helt torr, använd smältlimmet för att fästa glasburkens botten på den nedre delen av terrakottakrukan (som du alltså har vänt upp och ned).

4.       Måla (om du vill) även träpärlan, och limma sedan fast den på metallocket.

5.       Lägg locket på glasburkens öppning.

Din godisbehållare är redo att fyllas med ditt favoritgodis. Det är ett mycket mångsidigt projekt, som också skulle vara trevligt som present, och mycket lätt att göra personligt med namn och figurer. Du kan också dekorera allt med decoupage, eller använda glitter och andra dekorativa material du gillar!

Advertisement