Smuts runt toaletten: hur man enkelt tar bort det utan att skada golvet

av Hilda Maria Morgan

21 December 2022

Smuts runt toaletten: hur man enkelt tar bort det utan att skada golvet
Advertisement

Badrummet är den plats i huset som lättast utsätts för ansamling av smuts och kalk och därför är det det rum där vi spenderar mest tid när det kommer till städning. Ofta kan det dock, trots noggrann och daglig rengöring, hända att en mörk ring bildas runt sanitetsgodset orsakat av ansamling av smuts och spridning av mögel på silikonen som fäster vid marken.

Hur återställer man silikonen till sin forna glans? Du har säkert undrat om det finns ett enkelt och möjligen icke-aggressivt sätt, för att inte skada vare sig toaletten eller golvet som den är fastsatt på. Tja, svaret på din fråga är: ja, det finns! Och idag kommer vi att visa dig några naturliga och hemgjorda knep som kan hjälpa dig i strävan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns flera naturliga hjälpmedel som kan användas i det här fallet, men du måste vara uppmärksam på typen av golv för att undvika att skada det.

  • Vit vinäger: bör undvikas på ömtåliga marmor- eller naturstensgolv, dess rengöringskraft kan utnyttjas genom att blöta en mikrofiberduk som du lindar runt sanitetsgodset som ska rengöras. Låt verka i minst 2 timmar innan du tar bort trasan och gnuggar för att ta bort smutsen.
  • Natriumbikarbonat: använd det utspätt i lite vatten för att bilda en tjock pasta som fördelas runt basen av sanitetsgodset och låt verka i en timme innan du gnuggar med en svamp och tar bort.
  • Citronsyra: ett annat medel att undvika på marmor- och naturstensgolv, förbered en blandning genom att späda 150 g i 1 liter vatten och spraya den runt basen av sanitetsgodset. Låt verka i en timma och skölj.
  • Citron: blanda saften av 2 citroner med ett glas vinäger så får du en fantastisk produkt för att ta bort även de mest envisa fläckarna. Spraya den på ytan som ska behandlas och låt den verka i en timme. Som med ingredienserna, är denna blandning inte heller lämplig för ömtåliga golv.
  • Väteperoxid: du kan bara använda detta medel på ljusa och motståndskraftiga golv om inget av de andra medlen har fungerat. Blanda en och en halv matsked med 2 matskedar bikarbonat och 2 matskedar Marseille-tvål och sprid det på ytan och låt verka hela natten.

Vilket medel väljer du för ditt badrum?

Advertisement