Få fläckarna i toalettstolen att försvinna med produkter som verkar under natten

av Hilda Maria Morgan

17 December 2022

Få fläckarna i toalettstolen att försvinna med produkter som verkar under natten
Advertisement

Trots all uppmärksamhet i världen blir toalettstolen ändå alltid smutsig på många olika ställen, och även om vissa ställen lätt kan nås vid rutinstädning, är andra verkligen ett stort krångel att städa rutinmässigt. Förutom smutsen på grund av normal användning av sanitetsutrustningen i fråga förvärras dessutom saker och ting av de nästan oundvikliga ansamlingarna av kalksten, så tillslut har vi ändå en smutsig botten och med en cirkel som löper precis runt hela toaletten där vattennivån vanligtvis stannar.

För att hjälpa oss städa och hålla rent kan vi dock ta till några gör det själv-medel som jobbar stället för oss, eller nästan: det handlar om att hälla i produkter på kvällen, och låta dem verka över natten, för att sedan hitta en mycket bättre situation dagen efter.

Advertisement
Inc0gnitoburrito/Reddit, Creativo

Inc0gnitoburrito/Reddit, Creativo

Vi vet alla att det är en stor hjälp att hälla lite rent blekmedel i toaletten på kvällen, låta det verka till nästa morgon, och ofta behöver lite eller ingenting göras för att få bort eventuella rester, men det är inte exakt en miljövän. Så här är några alternativ med en avgjort lägre ekologisk påverkan.

  • Vit vinäger. Häll i toalettstolen och spraya i synnerhet lite på envisa fläckar, skrubba med en borste med styva borst och spraya sedan igen. Gå över det nästa morgon och resterna kommer ha blivit lättare att ta bort.
  • Milt blekmedel (utan klor): du kan använda det som vanligt blekmedel, även om du kan behöva hälla i det flera nätter i rad för att få önskat resultat.
  • Citronsyra: lös 200 gram i en liter vatten, skaka väl i en sprayflaska och använd som toalettavfettningsmedel. Gör som med den vita vinägern, alltså kan du även hälla lite av vätskan i toalettstolen. Det är det mest behagligt doftande botemedlet.
  • Bikarbonat, väteperoxid och tea tree-olja: gör en pasta av bikarbonat och väteperoxid så att du enkelt kan sprida ut den, och innan du applicerar den, häll även i 10 droppar tea tree-olja. Gnid in i de områden som ska behandlas och lägg sedan till mer produkt och låt den verka över natten. Det är en metod som både lyckas desinficera och ge en behaglig lukt.

Dessa billiga ingredienser är värda ett försök, eller hur?

Advertisement