DIY mini-julgran: dekorera ditt hem inför julen samtidigt som du har kul med barnen

av Hilda Maria Morgan

24 December 2022

DIY mini-julgran: dekorera ditt hem inför julen samtidigt som du har kul med barnen
Advertisement

När december kommer klär alla hus om sig inför julen, särskilt de där det bor barn. Och vad kan vara bättre än att spendera vintereftermiddagar och söndagar i våra hem, med julmusik i bakgrunden och bordet belamrat med material för att göra julpynt? Origamipappersfigurer, tallgirlanger, bär och kottar, julgranspynt: det finns så många idéer som kan skapas med gör-det-själv och återvunnet material, från de enklaste och snabbaste till de mest utarbetade.

På webben finns många tutorials för DIY-pynt och idag visar vi dig en mycket snabb och barnsäker idé för att göra fantastiska DIY-minijulgranar.

Advertisement

Material

Material

@craftscm/TikTok

TikTok-användaren @craftscm visar oss en tutorial för att göra denna vackra och mycket enkla minijulgran. För denna enkla dekoration behöver du mycket få lätta material som dessutom är lätta att hitta:

  • träpinnar 15 cm långa
  • locket på en glasburk
  • tjockt kökssnöre
  • varmt lim
  • kartong eller folie i guld till stjärnan

Advertisement

Tillvgagångssätt

Tillvgagångssätt

@craftscm/TikTok

Om träpinnarna inte har rätt längd, klipp dem till en längd av 15 cm med trädgårdssax eller tång. Ta sedan locket på burken och håll det med den stängda delen vänd nedåt; limma fast pinnarna på sidan av locket och försök hålla samma avstånd; när du limmar dem, sätt ihop de motsatta ändarna. Du kommer alltså att få en kon som blir skelettet för din gran. Ta sedan snöret och limma fast det på toppen av granen, snurra det som en spiral ned mot basen och täck basen helt med flera varv av snöre jämsides. Fäst änden av snöret med varmt lim.

Gör sedan en stjärna i kartong eller guldfolie eller tyg och limma fast den på granens spets och du är klar. Se videon för att se hur enkelt det är att göra detta och resultatet. Om du vill kan du lägga till andra element till din lilla julgran, kanske dekorera den med färgglada kartongcirklar istället för julgranskulor eller genom att sätta dit kottar eller LED-lampor med batterier inuti locket för att lysa upp den. Du kan också kombinera en ljusslinga med snöret, som man gör med traditionella julgranar.

Ha det så roligt, både du och dina barn och god jul!

Advertisement