Julbelysning på balkongen och i fönstren: upptäck många idéer för att göra ditt hem magiskt även utanför

av Titti Carlberg

16 December 2021

Julbelysning på balkongen och i fönstren: upptäck många idéer för att göra ditt hem magiskt även utanför
Advertisement

Ett av de första tecknen på den annalkande Julen i alla städer är ljusen som smyckar gator och byggnader. På vissa gator och torg blir de verkliga konstverk, men även de enskilda lägenheterna, husen och trädgårdarna har ibland mycket trevliga överraskningar.

Att använda lampor för att dekorera husen inför julen är en tradition som har sina rötter långt tillbaka i tiden och det är väldigt trevligt att se sin bostad upplyst under högtiden även från utsidan, även om det bara är på en balkong eller i ett fönster, som i de förslag vi visar nedan.

En grön festong med lampor på balustraden och många lampor i form av kulor som hänger ner från taket på balkongen: när dessa utrymmen är stängda som en veranda är det en mycket vacker idé, även för en terass.

Advertisement

På ett mindre räcke kan du rama in allt med falska gröna grenar och ljus, och i mitten en krans eller någon sammansättning av grenar eller juldekorationer.

En mer amerikansk idé, med färgade lampor som påminner om julens symboler, som polkagrisklubbor.

Om du gillar en dekoration med ett mer naturligt utseende kan du prova att placera massor av grangrenar som hänger löst från båda sidor av räcket, var noga med att fixera dem ordentligt en efter en innan du lägger till lamporna: detta är lätta element som lätt kan föras bort av vinden, med fara för adras säkerhet.

Att linda in subtila lampor på räcket är en klassisk idé som alltid fungerar.

Advertisement

Om du inte har någon balkong men vill ändå dekorera fönstren kan du göra det både ute, med lämpliga ljus, och inifrån, alltid med tanke på effekten de kommer att ha utifrån.

Ett stjärnregn på balkongen: att låta alla dessa ljustrådar hänga från taket är en enkel men magisk idé

Advertisement

Alternative för inredningsdekorationer på fönstren, som också kommer att försköna husets utsida: kedjor av stjärnor.

Ett duggregn av ljus som ordnar trådarna bara på den övre delen av fönstret, som om det vore en kappa.

Advertisement

Om du hittar fler scenografiska ljus, till exempel genomskinliga bollar med ljus inuti, så kommer även de att göra en bra show av sig själv både från insidan och utsidan.

Slutligen är ljus också mycket suggestiva. Om du väljer elektriska, kan du lämna dem på utan att oroa dig för att de ska brinnas ut innan högtiden är över! 

Hur vill du lysa upp ditt hem under högtiden?

Advertisement