Bara några snabba steg räcker för att desinficera din resväska

av Hilda Maria Morgan

07 Februari 2023

Bara några snabba steg räcker för att desinficera din resväska
Advertisement

Alla är inte vana vid att desinficera sina resväskor efter att de har använts och tömts. Men det vore bra att alltid göra det. Resväskor kommer systematiskt i kontakt med all typ av smuts både inuti där vi lägger smutsiga skor och kläder efter att ha använt dem, och (framför allt) utanpå, då de ställs praktiskt taget var som helst.

Det säger sig självt att för att undvika att de blir ett fordon för bakterier och smuts i huset och för att lugnt kunna använda dem nästa gång vi behöver dem, vore det bra att sanera dem varje gång vi lägger tillbaka dem.

Var inte rädd. Det kan enkelt göras genom att följa några snabba och enkla steg som hjälper till att rengöra varje del av din resväska väl.

via @nowitsclean/TikTok

Advertisement
@nowitsclean/TikTok

@nowitsclean/TikTok

@nowitsclean, en mycket populär användare på TikTok för städtipsen och tricken hon delar med sig av, i en video visar hon den perfekta proceduren, komplett med alla steg, för att desinficera en resväska på bara några få steg. Operationen går riktigt snabbt och kan utföras i fullständigt lugn, som du kan läsa nedan:

  • Börja med att ta hand om utsidan av resväskan, gnid en desinfektionsservett över den och var uppmärksam på att noggrant behandla alla områden, särskilt hjulen. Dessa är i själva verket de som kommer i kontakt med marken riskerar att bli det största fordonet för bakterier om de inte rengörs ordentligt.
  • Gå sedan vidare till insidan, rengör allt med en annan desinfektionsservett och för djupare hygien använd ånga. Det finns många apparater på marknaden för denna typ av behandling och det är alltid bra att ha dem hemma för allt som kräver noggrann sanering.
  • När rengöringen är klar behöver du bara lämna resväskan i på luftning, stänga den och sätta tillbaka den på sin plats först när den är helt torr.

De beskrivna stegen är snabba och mycket enkla att utföra men verkligen nödvändiga för en djup och fullständig rengöring av resväskan i sin helhet. Du kan själv se alla steg som just nämnts genom att titta på videon i fråga på profilen @nowitsclean.

Har du redan din egen personliga teknik för att desinficera resväskor?

Advertisement