Talkpulver i hemmet: alternativa användningsområden att alltid ha i åtanke

av Hilda Maria Morgan

15 Januari 2023

Talkpulver i hemmet: alternativa användningsområden att alltid ha i åtanke
Advertisement

Talkpulver, det vill säga det mycket fina pulvret som traditionellt används för att absorbera svett från huden, eller restfuktighet efter en dusch, och som oftast används till barn, är faktiskt en värdefull allierad även i olika situationer i hemmet. Just på grund av sin stora uppsugningsförmåga, behagliga doft och det faktum att den (särskilt om talkfria puder används) i allmänhet inte är skadlig för huden, kan den användas med tillförsikt i många andra fall än till personlig hygien.

Den har också fördelen att den är lättillgänglig och har en mycket låg kostnad. Läs vidare för att ta reda på hur många sätt du kan använda den på i hemmet.

Creativo

Creativo

  • Om det är knarrande golvbrädor i parketten kan du prova att hälla lite talk i springorna, och de som innehåller koncentrerad talk går bra också.
  • Det är en utmärkt deodorant att användas speciellt till illaluktande skor, som de som har använts för sport. Men du kan också hälla upp lite i en liten skål och förvara det i garderober, där det också kommer att kunna absorbera fukt.
  • Det finns de som också använder det som avskräckande medel för myror i hemmet, eller under en utomhuspicknick: strö lite på de punkter som ska skyddas, och om det inte är ett riktigt storskaligt angrepp kan det vara allt du behöver.
Advertisement
Creativo

Creativo

  • När du använder den på huden är det bäst att välja puderfria formuleringar, som vanligtvis har ett annat namn, men fungerar på samma sätt. Många föredrar det till exempel framför traditionell aftershave, eftersom det finns puder med lugnande egenskaper (rekommenderas även för barn) som är utmärkta på hud som är irriterad av hårborttagning.
  • Det kan också vara en akut ersättning för torrschampo, genom att strö det vid hårrötterna för att absorbera överflödigt fett. Sedan borstar du försiktigt ut håret och utan att behöva tvätta huvudet kan du fortfarande ha en håret i hyfsat skick en dag till.
  • Om du är noga med att välja talkfria formuleringar kan det ibland användas som ett schampo för att tvätta husdjur, speciellt när de är små och ännu inte kan tvättas med vatten.

Det är verkligen värt att ha lite talk hemma, eller hur?

Advertisement