Inredning: 8 saker som kan få ditt hem att se ut som om det precis kom ur ett inredningskatalog

av Hilda Maria Morgan

19 December 2022

Inredning: 8 saker som kan få ditt hem att se ut som om det precis kom ur ett inredningskatalog
Advertisement

Många vill göra sitt hem mer elegant, elegant och sofistikerat genom små inredningsstrategier. Det är dock inte alla som lyckas så lätt.

En sak är att ha ett välmöblerat hem och en organiserad och välsorterad hemmiljö. Det är en helt annan sak att se till att möblerna är raffinerade, trendiga, scenografiska och effektfulla, precis som om de precis har hamnat på omslaget på en inredningstidning.

Det finns dock en rad försiktighetsåtgärder, element och inredningstillbehör som är särskilt fördelaktiga och användbara i denna mening. Nedan visar vi några som du kan hämta inspiration från.

Advertisement

Skulpturer gjorda av sten och mossa som föreställer öde öar mitt i havet är utan tvekan en speciell och scenografisk hjälp som omedelbart kan ge ett vanligt hem ett ovanligt och raffinerat utseende.

Advertisement

Flätade korgar är ett tillbehör som kombinerar hantverk och tradition med otrolig komfort och mångsidighet för varje rum i huset. Ändå representerar de ett så chict element att de omedelbart ger en elegant och bukolisk bild till badrummet, köket, sovrummet eller något annat hörn av hemmet där de används.

Lamporna representerar det där esset i rockärmen som omedelbart lyckas ge alla rum en romantisk atmosfär och ett särskilt raffinerat utseende. Om du lägger till LED-lampor eller ljus, till exempel i ett vardagsrum, blir det en fotografisk stämning på en sekund.

Ett annat särskilt eftertraktat element som vanligtvis finns i inredningstidningar är sittpuffarna. Att placera en eller flera av dem i ett vardagsrum, kanske genom att kromatiskt kombinera det med resten av möblerna, kan göra det estetiskt perfekt direkt.

Och så har vi lamporna. Ju mer excentriska och utöver det vanliga de är, desto mer ger de miljön en känsla av stilfullhet som kan förändra den. De på bilden ovan, med glasbehållare vid basen, är en perfekt praktisk demonstration av detta.

Advertisement

Hängmattan har alltid varit en symbol för ett fint och ett romantiskt och okonventionellt sätt att möblera. Oavsett om det är en interiör, en veranda eller en trädgård, gör närvaron av en hängmatta direkt skillnaden, vilket gör vilken plats som helst unik och karakteristisk som få andra.

En detalj som verkar obetydlig och som på egen hand kan revolutionera utseendet på ett badrum, är flaskor och behållare för tvål och personliga hygienprodukter. Att välja likadana och anpassa dem till miljön är verkligen ett smakfullt val som kommer att förvandla ditt badrum till ett omslagsbadrum.

Advertisement

Och slutligen, här är ett element som inte är särskilt utbrett och använt men som verkligen är originellt. Låt oss prata om gardinerna ovanför sängen som förvandlar den till en baldakin. Det är något av det mest spektakulära någonsin när det kommer till att inreda ett rum. Deras användning kan revolutionera utseendet till det bättre. Prova för att se att det är sant.

Vilka av dessa idéer ville du omedelbart omsätta i praktiken?

Advertisement