Hur man gör ett fönster välkomnande på några enkla steg

av Hilda Maria Morgan

12 December 2022

Hur man gör ett fönster välkomnande på några enkla steg
Advertisement

Ett anonymt fönster kan bli originellt och sofistikerat och ge vitalitet åt rummet där det är placerat, med några åtgärder och rätt råd.

Fönstret är den punkt varifrån ljus kommer in i alla typer av hemmiljö. Så varför inte försköna dem och göra miljön ännu mer välkomnande och speciell?

Det finns de som redan har sett det lämpligt att visa hur det går till, genom att följa enkla men grundläggande steg. Genom att fortsätta läsa får du veta mer.

via @pigletinbed/TikTok

Advertisement
@pigletinbed/TikTok

@pigletinbed/TikTok

TikTok har @pigletinbed, ett mycket populärt konto som specialiserat sig på inredning, dekoration och hemorganisation, publicerat en video som visar hur du med väldigt få gester kan förvandla ett karaktärslöst fönster till ett förtrollande hörn. Det behövs väldigt lite för att revolutionera en hel miljö och se till att både de inne i miljön och de som ser den upplyst utifrån kan njuta av den.

Det kan till och med tyckas dumt att vilja dekorera ett fönster, för att det är inte så vanligt att göra det och för att det kan verka värdelöst för de flesta. Vi visar dig att så inte alls är fallet tack vare exemplet som @pigletinbed gjort och som du, om du vill, också kan kopiera.

Advertisement
@pigletinbed/TikTok

@pigletinbed/TikTok

Genom att följa Tiktokerns dekorativa idé kan du gå tillväga enligt följande:

  • Välj den gardin som bäst passar rummets färg och de dekorativa element du kommer att tänka på. I hennes fall visar skaparen att hon föredrar en enkel gardin i beige nyanser som påminner om de omgivande väggarna.
  • Kombinera ett par element som verkar rätt för den omgivande stilen, matchande och i tema med allt annat. I videon är en genomskinlig glasvas med små blommor vald för en romantisk känsla och en liten keramisk amfora. Den senare har jordens och himlens varma toner som påminner om färgen på väggen och gardinen.
  • Slutligen, detaljen som gör skillnaden är ljusslingorna som kommer att lysa upp fönstret på kvällen och skapa en trevlig atmosfär inomhus och framhäva dekorationen från utsidan. De som TikTokern använder har formen av små burkar med korkar och strängar av batteridrivna lampor som lätt kan hittas överallt.

Såklart kan du genom att följa dessa få men grundläggande tips låta din egen fantasi flöda i valet av pyntandet av dina fönster, genom att välja de material, färger och detaljer som du föredrar. Det finns ingen gräns för kreativiteten.

Om du vill se videon som nämns för att i detalj se alla steg och tillbehör som används, titta på den på profilen @pigletinbed.

Blev du inte också sugen på att direkt skynda dig att vackert pynta dina fönster?

Advertisement