Duvor på balkongen? Försök att förvisa dem med aluminimfolie

av Hilda Maria Morgan

10 December 2022

Duvor på balkongen? Försök att förvisa dem med aluminimfolie
Advertisement

Det finns många människor som måste ta itu med oönskade gäster på sina balkonger: duvorna. När dessa djur bestämmer sig för att bosätta sig nära balkonger och terrasser blir de en närvaro som är svår att ignorera. Duvor tenderar att vara ganska bullriga, speciellt om gruppen fåglar som gillar att rasta nära våra hem är stor, och framför allt smutsar de ner mycket, vilket tvingar oss att städa mycket oftare än vi skulle vilja.

Det finns många olika metoder för att försöka skrämma bort dessa fåglar från att vilja landa direkt på våra tak och balkonger, och en av dessa, avgjort hemgjord, innebär att man använder ett tillbehör som vi nästan alltid har i köket: aluminiumfolie. Läs vidare för att få veta mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det är värt att prova den här metoden, som är lite rudimentär men bygger på det faktum att duvor, precis som många andra fåglar, skräms av plötsliga blixtar. Således är den reflekterande ytan på aluminiumfolien mycket användbar, och innebär bland annat en riktigt obetydlig kostnad.

Det finns flera sätt att prova.

  • Klä in ledstången på räcket, eller dess yttre fasad, med aluminiumfolie, håll det stadigt runt järnstödet. Det är inte speciellt snyggt ur estetisk synvinkel, men det kan hjälpa till att begränsa fenomenet.
  • Du kan också klä in några föremål som kan hänga utomhus, till exempel enkla bitar av kartong (eller plast, eller trä) täckta med aluminiumfolie och hängda med ett snöre från de utskjutande takpannorna eller något annat användbart element. Dessa dinglande föremål kommer att röra sig i vinden och reflektera solljus, vilket kommer skrämma fåglarna.

Det är samma princip som används för att skapa fågelavskräckning, till exempel även i grönsaksträdgårdar, när gamla CD-skivor används: CD-skivor har faktiskt en metallisk sida med iriserande färger som reflekterar solljuset med tydliga blixtar, vilket skrämmer fåglar. På liknande sätt används ibland gamla speglar i trädgårdar och land.

Även om det ibland är en ojämlik kamp, ​​är en så enkel och billig metod värd ett försök. Har du redan testat något liknande?

Advertisement