Majsstärkelse för att rengöra toaletten: ett hemgjort alternativ att alltid ha redo

av Hilda Maria Morgan

16 December 2022

Majsstärkelse för att rengöra toaletten: ett hemgjort alternativ att alltid ha redo
Advertisement

Bland de många ingredienser som vanligtvis används i köket, och som är utmärkta substitut för otaliga rengöringsprodukter, är en som inte bör förbises majsstärkelse. Den är mycket lätt att hitta i butiker eller online, har en mycket låg kostnad och är extremt mångsidig. Eftersom det är ett mycket fint och lättlösligt pulver klarar det av att vara lätt nötande utan att skada ömtåliga ytor, varför det hjälper till att rengöra märken och fläckar på material som porslin eller stål utan att skada dem.

Av denna anledning är det bekvämt att alltid ha lite till hands även för svår badrumsstädning, speciellt vid oönskade ränder i toaletten. Mildare än bikarbonat, den kan faktiskt användas ensam eller tillsammans med annat för att skapa en hemmagjord pasta att gnugga med vid behov. Läs vidare för att få veta mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

Blanda 2 matskedar majsstärkelse i en liten skål, om du vill kan du även lägga till en matsked bikarbonat och 10 droppar eterisk olja av tea tree (som har användbara antibakteriella och svampdödande egenskaper). Tillsätt en droppe vatten, precis tillräckligt för att få en torr pasta som du kan gnida på toalettfläckarna, med hjälp av en borste eller en gammal tandborste med hårda borst. Låt verka i cirka tio minuter.

I en sprayflaska, häll vatten och vinäger i lika delar (om du vill kan du även lägga till 5 droppar eterisk olja av tea tree här, men det är inte absolut nödvändigt), skaka väl och spraya på alla delar som du redan har behandlat med pastan av majsstärkelsestärkelse och bikarbonat. När reaktionen mellan vinäger och bikarbonat tar slut, skrubba väl med en svamp eller borste igen och skölj sedan. För optimalt resultat, när du sköljer, använd varmt vatten som du har värmt upp med en vattenkokare.

Efter att ha spolat kan du även hälla i ett halvt lock med milt blekmedel (sådant utan klor) i toalettstolen och låta det verka över natten.

Med åtgärder som dessa, som kan göras ungefär en gång i veckan, kan du hålla smutsen i toaletten borta utan att behöva ta till kemikalier som är mer skadliga för miljön. Har du testat att använda majsstärkelse i städningen ännu?

Advertisement