Marseille-tvål: den perfekta allierade när det gäller rengöring av element

av Hilda Maria Morgan

05 December 2022

Marseille-tvål: den perfekta allierade när det gäller rengöring av element
Advertisement

Marseille-tvål är ett av de medel som användes i antiken av våra mormödrar och som aldrig glömts bort, eftersom det faktiskt är användbart för jättemånga saker.

De sanerande och blekande egenskaperna och den karakteristiska intensiva men mycket behagliga doften gör den till en värdefull allierad för alla typer av rengöring.

Få människor vet dock att det också kan vara ett mycket effektivt botemedel för att rengöra elementen i huset. Tack vare det faktum att det är en produkt som inte är så aggressiv, är den idealisk för att behandla ytan på radiatorer av vilket material som helst. Det finns många tillfällen då det kan ge oss tillfredsställelse i detta avseende. Genom att fortsätta läsa nedan får du reda på vilka.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Ett av de mest utbredda problemen med värmesystem är att de fylls med damm, blir skadliga för luften i hemmiljön och samtidigt som de inte är funktionella för att det ligger tvätt på dem. I det här fallet, använd bara en trasa lätt indränkt i vatten för att sprida några droppar eller flingor Marseille-tvål och försiktigt föra den över hela elementens yta. Skölj sedan av och för trasan över elementen väl urvriden. Sedan kan du torka av dem med en torr trasa eller vänta tills de torkar av sig själva. Det är tillrådligt att alltid utföra denna operation när elementen är avstängda och, om nödvändigt, vänta tills dem torkar innan du slår på dem igen.
  • Utöver på ytan kan även damm samlas inuti elementen tillsammans med smuts och sot, och detta är absolut inte bra för välbefinnandet av luften i hemmet och för lukten som kan skapas. Även i detta fall kan Marseille-tvål vara avgörande. Lös upp några flingor eller bland en matsked flytande tvål i en kanna eller flaska varmt vatten. Ordna några trasor och en balja under elementet för att samla upp överflödigt smutsigt vatten. Fortsätt genom att hälla den rengöringslösning du har skapat i varje skåra på elementet, var noga med att flytta baljan under vare förflyttning då du häller vätskan och se till att den droppar bra. Vänta bara tills den har torkat så kommer din radiator att vara invändigt sanerad och så god som ny.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Ett annat utbrett problem med element är fläckar av alla slag, i synnerhet de av rost på gjutjärnsradiatorer. För att lösa det, lägg lite flytande tvål eller tvålflingor direkt på en lätt fuktad svamp och börja gnugga på fläckarna, mer eller mindre försiktigt baserat på materialet och fläcken som ska behandlas. Gå sedan över hela elementet med en trasa indränkt i varmt vatten för att få bort eventuella rester och torka. Fläckarna kommer att lossna lätt utan att skada elementen.
  • Slutligen, om du vill dra nytta av den läckra doften av Marseille-tvål för att deodorisera huset på ett naturligt och delikat sätt, råder vi dig att lägga några droppar eller flingor i avfuktaren som vanligtvis sitter på elementet. Effekten är riktigt behaglig och känslan av renlighet garanteras.

     

Kände du redan till egenskaperna hos Marseille-tvål relaterade till detta sammanhang?

Advertisement