Städa ovanför köksskåpen? Det är enklare och snabbare med denna metod

av Hilda Maria Morgan

26 November 2022

Städa ovanför köksskåpen? Det är enklare och snabbare med denna metod
Advertisement

Vi brukar ta hand om köksskåpen när vi med mer eller mindre jämna mellanrum bestämmer oss för att omorganisera och rengöra dem. Men i dessa renoveringsoperationer glömmer vi ofta och gärna den övre delen av denna möbel, som, eftersom det är en exponerad yta, i alla fall är föremål för ansamling av smuts och fett. Om man inte använder den är det lätt att glömma detta, men det är viktigt att alltid hålla den ren så att det inte samlas för mycket damm och fett som skulle gynna spridning av mögel, med åtföljande dålig lukt i hela miljön.

Men hur rengör man ovanför väggskåpen? Om vi ​​inte har gjort det på länge kommer det säkert att ta mycket tid och kraft, även om vi har skyddat dem med tidningspapper som ofta är fallet. Låt oss ta reda på ett snabbt och enkelt sätt att ta bort smuts och hålla rent där uppe.

via @cleanthatup/TikTok

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Rengöringsexperten @cleanthatup lär oss ett snabbt och enkelt sätt att ta bort år av smuts från toppen av köksskåpenTikTok. Låt oss komma ihåg att göra detta i början, för att inte tvingas städa upp resten av köket när det väl är klart. Faktum är att det räcker med att skaffa en spatel och skrapa hela ytan, för att enkelt ta bort alla typer av beläggningar. När detta arbete är klart behöver du bara ta bort resterna med en liten kvast och sopskyffel eller dammsuga upp det. För att säkerställa en bättre rengöring kan du också använda en mikrofiberduk indränkt i vinäger eller en lösning baserad på bikarbonat eller till och med Marseille-tvål. Dessa medel är i själva verket kraftfulla avfettningsmedel som kan hjälpa oss att hålla hela köket fräscht, från diskhon till toppen av skåpen.

Om du däremot letar efter ett knep för att göra uppgiften enklare nästa gång kan du överväga att täcka in dina möbler. Vi rekommenderar inte användning av tidningspapper, som har varit det bästa botemedlet sedan våra mormödrars dagar, eftersom ångan och fetterna som kommer upp från spisen snabbt förstör dem, vilket tvingar oss att byta ut dem ofta. Det är mycket bättre att välja ugnspapper eller paraffinpapper. Det sistnämnda är i själva verket mycket resistent eftersom det är plastat eller behandlat med vax och därför håller mycket längre. Du kan placera det ovanför väggenheterna genom att fixera det med en papperstejp och byta ut det varje månad eller så.

Är du redo att kavla upp ärmarna och klättra upp på stegen?

Advertisement