Är duschboxen verkligen felfri? Det finns en del som vi ofta glömmer att rengöra

av Hilda Maria Morgan

26 November 2022

Är duschboxen verkligen felfri? Det finns en del som vi ofta glömmer att rengöra
Advertisement

Att rengöra duschboxen kräver ständigt konstant uppmärksamhet: för att slippa göra en längre engångsinsats är det faktiskt alltid lämpligt att försöka hålla den i gott skick efter varje dusch, men även det tar tid. Så du måste komma ihåg att rengöra varje del av duschen regelbundet: glasväggarna, kakelplattorna på väggen, de på marken, avloppet, kranarna... Och sedan?

Det finns en del man inte alltid kommer ihåg att rengöra, eftersom man faktiskt inte märker den med blotta ögat, i den meningen att man inte kan se smutsen som samlas där. Och det beror också på duschväggsmodellen. Läs vidare för att ta reda på vilken del det är.

via @cleanhappyco/TikTok

Advertisement
@cleanhappyco/TikTok

@cleanhappyco/TikTok

Vissa duschväggar har en dörr som öppnas genom att glida på en skena, medan andra har en svängdörr, som roterar på gångjärn som en vanlig dörr. I det första fallet är det troligt att när vi åtar oss att rengöra alla glas så kommer vi ihåg skenan som den nedre dörren glider på. Men hur är det med det andra fallet?

Som en TikTok-video av kontot @cleanhappyco också påminner oss så är till och med undersidan av dörren är fylld med smuts, just för att den, när den stängs, vilar på steget eller på ramen som huserar den. Och därför även där vattendroppar, tvål och all smuts som rinner på glaset och lägger sig.

Därför, om du gör som du ser i TikTok-videon och passerar med en trasa på undersidan är det troligt att du kommer att upptäcka att det är jättelortigt. Hur hanterar man denna del av duschen? Det är faktiskt väldigt lätt.

Faktum är att du behöver:

  • Ett rengöringsmedel: det bästa är om det är ett för badrum som är baserat på blekmedel, så det bekämpar mögel bättre också. Annars räcker det med ett universalmedel med avfettnings- och desinfektionsfunktion, även hemgjorda. Var försiktig om du har gummitätningar, eftersom de i kontakt med ämnen som vinäger eller blekmedel så småningom kan skadas lite.
  • En eller flera mikrofiberdukar. Även om du kan använda en gammal handduk, eller till och med rejäla pappershanddukar.

Som du kan gissa är de steg som krävs för att ta bort smutsen de gamla vanliga: spraya produkten på den del som ska rengöras, eller om du föredrar spraya den direkt på trasan, och (bäst är om du har handskar på dig) gnugga trasan väl på undersidan, för att få loss och få bort all smuts. Om trasan blir mycket smutsig, torka en andra volta för att avsluta rengöringen.

När kollade du denna del av duschen senast?

Advertisement