7 hushållsknep för att bättre klara små dagliga olägenheter

av Hilda Maria Morgan

27 November 2022

7 hushållsknep för att bättre klara små dagliga olägenheter
Advertisement

Missöden är ett dagligt moment som vi alla behöver hantera, och många av dem händer hemma. Irriterande fläckar, föremål som inte fungerar som de ska och som får oss att slösa tid och tålamod, kanske pressar det oss att ersätta dem med nya. Det handlar om energi, pengar och lugn som tas när vi istället hade kunnat möta allt med lite mer lugn och förberedelse, det räcker med att känna till rätt knep att använda för olika eventualiteter.

Nedan rapporterar vi om några av de mest populära, de som kan vara värda att prova och se om de med rätta skulle kunna ingå i din arsenal av väsentliga resurser för livet hemma.

JojoBaKi/Reddit

JojoBaKi/Reddit

Ett gummiband placerat under dispensern på en flytande tvål kommer att göra att man undviker att konsumera för mycket varje gång: mindre avfall och lite pengar sparade på fasta utgifter.

Advertisement
Fuquois/Reddit

Fuquois/Reddit

Om du köper förpackat färdigskivat bröd, men även när du skivar det själv, och du vill ha det i plastpåsar, kan du få det att hålla lite längre genom att lägga lite hushållspapper i påsen. Ett bra alternativ är brödpåsar i bomull.

04chri2t0ph3r/Reddit

04chri2t0ph3r/Reddit

Två knep för att använda kvasten hemma och rengöra bättre: när den blir gammal, och borsten skadas i ändarna, istället för att slänga den, klipp av en del med en sax. Den blir som ny!

Och för att göra det lättare att plocka upp hår eller päls från marken, sätt en remsa med tejp på ena sidan, med den klibbiga sidan utåt, så kommer håren att fastna.

GangBruh/Reddit

GangBruh/Reddit

Vi vet alla att mjölk kan frysas, och det kommer väl till pass när du har en del Men hur många av oss har tänkt på att använda det i isbitsform för att fräscha upp drycker? Det skulle vara perfekt för många läckra drycker som, när mjölken smälter, ger en unik smak.

gkidd/Reddit

gkidd/Reddit

Om du fått tuggummi på dina kläder, låt det stelna genom att lägga is på det: det måste stelna så mycket som möjligt, då kommer du att kunna ta bort det mycket lättare med hjälp av ett knivblad.

Advertisement
I_Love_Flashlights/Reddit

I_Love_Flashlights/Reddit

Oljefläckar på kläder: sessa är riktigt jobbiga, men vissa metoder för att ta bort dem är fortfarande populära. Om du vill använda diskmedel är rekommenderas det generellt att man gnider lite av det på fläcken, kanske med hjälp av en tandborste, sedan behöver du vänta tills det lufttorkat helt innan du lägger plagget i tvättmaskinen. Alternativt är det många som gärna använder hårschampo på oljefläckar!

Advertisement