Få apparater och metallytor att glänsa med bara en ingrediens

av Hilda Maria Morgan

10 December 2022

Få apparater och metallytor att glänsa med bara en ingrediens
Advertisement

Vi är väl medvetna om att det ofta, för att få bästa resultat vid rengöring av vissa ytor, är nödvändigt att veta vilken produkt som är lämpligast att använda. Det finns material som i själva verket kräver särskild vård, på grund av misslyckande med någon rengöringsinsats. Men när det gäller metall, eller snarare rostfritt stål som täcker utsidan av många köksredskap, upp till stora apparater, är det inte säkert att det bästa resultatet bara kan uppnås genom att använda specifika produkter.

Faktum är att du också kan dra nytta av en vanligare "ingrediens", vanligtvis tillgänglig till en obetydlig kostnad och mycket enkelt, och med en nypa armmuskler kommer du kunna spegla dig i kökets ytor. Har du gissat vad det är? Läs vidare för att ta reda på det.

via @cleaningwithgabie/TikTok

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Som vi också kan se i en video på kontot @cleaningwithgabie på TikTok är produkten i fråga babyolja, den som är designad för väldigt känslig hud. Vi känner säkert alla till några av dem tillverkade av kända märken, och vi har alltid sett dem till försäljning i våra närbutiker. Med tanke på att det också är praktiskt för en mängd andra situationer runt huset, från hudvård till tuggummiborttagning, skadar det inte att ha en förpackning i en låda redo att användas.

För att använda den vid polering av ytor av rostfritt stål, även om videon inte talar om det specifikt, är det alltid lämpligt att först tvätta med ett milt rengöringsmedel (även Marseille-tvål fungerar), särskilt om det finns matfläckar eller annan smuts som är mer motståndskraftig. När huvuddelen av smutsen har tagits bort, för att inte få någon typ av ränder, gå vidare med att polera med olja.

Du behöver bara utrusta dig med en mikrofiberduk och babyolja.

Häll en liten mängd på trasan (det är bättre att gå över ytan en andra gång än att överdriva och fetta in allt), gnugga sedan med regelbundna rörelser på ytan, tills du inte längre ser några ränder eller märker någon fettpatina. Fortsätt tills du har fått hela ytan att glänsa och vitvarorna kommer att lysa som nya. Se videon här.

När man istället ska rengöra en del smutsbeläggningar är ett knep som många tar till att använda olja som används för att smörja motorer, smörjmedlet WD-40. Har du någonsin provat dessa medel?

Advertisement