5 enkla och användbara knep för att komma till rätta med hemmets små irritationsmoment

av Hilda Maria Morgan

19 November 2022

5 enkla och användbara knep för att komma till rätta med hemmets små irritationsmoment
Advertisement

Att spendera tid hemma, och sköta de olika hushållssysslorna, är en del av allas liv, och därför möts vi ofta av en hel rad små irritationsmoment, också försumbara i sig men som sedan plötsligt överskrider gränsen av vad vi tolererar. Innan en liten uppgift eller ett bakslag känns oacceptabelt, är det bättre att vidta åtgärder med ad hoc-lösningar.

Faktum är att det finns många små knep som kan komma väl till pass i vardagen, och nedan anger vi några av de vanligaste, som om du ännu inte har gjort dina egna, kan visa sig vara väldigt användbara!

calpolyarc/Reddit

calpolyarc/Reddit

Lite självhäftande tejp, till och med isoleringstejp eller målartejp, och lite papper (något som du ändå skulle slänga och som du har hemma) hjälper dig att skapa en sorts gör-det-själv-uppsamlare som du kan tappa allt damm på som skapas varje gång du borrar hål i väggen. Mycket mindre att rengöra efteråt, speciellt om det finns möbler eller mattor under!

Advertisement
WarningImBroken/Reddit

WarningImBroken/Reddit

Innan du tappar allt hopp och ger efter för röran i garderoben, försök hitta extra utrymme med några användbara knep som gör att du kan lägga fler föremål på samma ställe. Till exempel kan du använda kedjor (gärna av plast, så länge de är rejäla) för att sätta in fler "knippen" av galgar, under en som hakas fast i huvudpinnen.

Trött på ljudet från tvättmaskinen eller torktumlaren när den, då den är i drift, särskilt under centrifugeringscykeln, vibrerar kraftigt och kolliderar mot väggen eller andra möbler placerade bredvid? Du kan "tysta" ner den med ett enkelt knep: sätt in en bit av en flytande tub, de där som man använder i simbassängen. Den dämpar ljud effektivt!

RedSkeleton015/Reddit

RedSkeleton015/Reddit

Även svamparna som vi diskar med, precis som olika trasor och tygtrasor, måste då och då tvättas ordentligt och desinficeras. Detta bidrar inte bara till att de håller längre, vilket minskar kostnader och föroreningar, utan det är viktigt för att säkerställa en bättre hygiennivå i hemmet, eftersom de vid varje användning fylls med smuts och bakterier som en enkel avtorkning med tvål och vatten inte kan få bort. För att göra det enklare för dig är en metod att använda för att tvätta dessa tillbehör noggrant att lägga dem i diskmaskinen tillsammans med resten av disken. Ingen ansträngning och optimalt resultat.

MBThree/Reddit

MBThree/Reddit

Det finns lätta och konstanta ljud som för vissa är en del av symfonin i ett hus under årens gång, men för andra är de irriterande som ett ljud som subtilt borrar sönder hjärnan. En av dem är knarrandet av dörrar och fönster. Det är lätt att lösa med hjälp av speciella smörjmedel. Men om du av någon slump inte har något till hands, är en gör-det-själv-metod som kan komma väl till pass att gnugga en tvål på gångjärnen. Även om det förr eller senare ändå blir nödvändigt att ta till olja är det en bra "nödåtgärd" att prova.

Vilka är de enkla knepen du inte kan vara utan?

Advertisement