9 idéer för att smakfullt återuppliva heminredningen med originalitet

av Hilda Maria Morgan

25 November 2022

9 idéer för att smakfullt återuppliva heminredningen med originalitet
Advertisement

I hemmet behöver vi ständigt specifika tillbehör att använda för speciella ändamål, men om de dessutom är vackra eller originella att se på skadar det absolut inte. I slutändan är det detta att kombinera nytta med skönhet som är målet för framgångsrik design, som för var och en av oss kan ta olika former.

Så om du vill piffa till inredningen av ett rum lite grann, utan att behöva ta till krävande och dyra projekt för att ändra om hela husets utseende, varför inte fokusera på ett tillbehör eller element att ha framme? Från kuddar till speglar, här är några ingrepp som helt kan förvandla ett rum.

Advertisement

Trött på de vanliga keramik- eller glasvaserna? Utan att spendera en förmögenhet kan de förses med de dynamiska, färgglada och moderna formerna som finns hos många akrylmodeller!

Advertisement

Om sängen verkar för anonym, och storleken på rummet tillåter det, varför inte fundera på att rama in den med en modern baldakin, med essentiella linjer? Du kan då även utrusta den med mycket lätta gardiner eller till och med lampor.

Kuddar på soffor och fåtöljer: leta efter en modell med standardmått vad gäller stoppning och njut sedan av att köpa så många örngott du kan. Det kommer att vara ett sätt att ändra "ansikte" på soffan eller fåtöljen när du vill, kanske genom att följa årstidernas färger eller till och med fira viktiga årsdagar.

Här och där kan du också bryta upp sekvensen av mer vanliga modeller med några kuddar med en form som är riktigt fängslande, elegant eller kanske till och med humoristisk. Det finns verkligen massor att välja på.

En av de mest populära spegelmodellerna på länge är den runda, stora, ramlösa. En väldigt ren form som stilfullt inreder utan att behöva slå sönder spargrisen, men som ibland är lite för pover eller är dåligt hanterad. Ett sätt att återhämta detta är till exempel att lägga till en hylla som skär av cirkeln i botten, genom att genomborra den från sida till sida.

Advertisement

Är du rädd för tanken om att måla om väggarna permanent, eller kan du inte göra det för att du hyr? Det finns självhäftande tapeter som kan tas bort. Den perfekta idén att skapa alla fondväggar och för att byta ut eller ta bort dem när du vill.

Om du inte har några problem med medvetenheten om att behöva vara uppmärksam på dess underhåll, är en matta med hög lugg ett inredningstillbehör som omedelbart gör vilket rum som helst, särskilt sovrummet, varmare och bekvämare.

Advertisement

Beskrivningen som gjordes för kuddarna kan också sägas vara sant för ramar som dekorerar vardagsrumsväggen, eller en annan vägg i huset. Ändra stämningen bara genom att byta ut foton och bilder inuti dem, när du vill.

Och varför inte sätta en konstnärlig touch med klockor, lampor eller andra inredningstillbehör som har en utpräglat originell design och kanske är inspirerade av något känt konstverk?

Vilket knep skulle du vilja använda för att lysa upp din heminredning?

Advertisement