Fantastiska knep att ha i åtanke: de kan komma väl till pass i din vardag

av Hilda Maria Morgan

17 November 2022

Fantastiska knep att ha i åtanke: de kan komma väl till pass i din vardag
Advertisement

Vardagen ställer oss ständigt inför små och stora utmaningar som verkligen kan sätta oss på prov. Men hur tillfredsställande är det inte att övervinna varje litet hinder, kanske genom att hitta en briljant lösning som gör uppgiften lättare för oss? Kanske har någon nyligen lärt oss ett av dessa knep precis när vi får möjlighet att omsätta det i praktiken. Eller så är det kanske vi som hittar det där tricket, ett knäpp med fingrarna, som löser situationen utan att kräva varken tid eller ansträngning.

Om du vill göra ditt liv enklare, men du är för lat för att komma på egna lösningar, kommer här 10 möjliga knep som kan komma till nytta.

Advertisement

1. Tända ljusen

Du ska tända ett ljus, men är det för långt ner i behållaren? För att undvika att bränna fingrarna, använd spagetti som tändare.

Advertisement

2. Dammuppsamlare

Om du ska borra ett hål i väggen och inte vill att dammet ska spridas över hela golvet, ta en post it-lapp, vik den på mitten och fäst den på väggen, placera den precis under punkten där du ska borra: den kommer att samla upp allt damm som bildas.

3. Bananräddare

För att förhindra att bananerna mognar för snabbt, linda in stjälken i lite plastfolie eller aluminiumfolie: de kommer att hindra eten från att nå hela frukten och få den att mogna.

4. Smartphone-högtalare

Vill du lyssna på musik med dina vänner, men har ingen högtalare till din smartphone? Gör en med en toalettpappersrulle som är slut och två engångsmuggar!

5. Förpacningsslutare

När du behöver stänga in förpackningen med mat i en påse är det inte nödvändigt att ha en klädnypa: klipp av halsen på en flaska, lägg den på påsen som ska stängas, vik påsen över halsen och stäng locket.

Advertisement

6. Ta bort hår

Letar du efter ett effektivt sätt att ta bort katt- och hundhår från mattor, soffor eller heltäckningsmattor? Använd en skrapa: resultatet blir utmärkt!

7. Perfekta skivor

För att skära mjuk frukt som jordgubbar eller bananer i lika tjocka skivor, använd en äggskärare!

Advertisement

8. Platsbesparande lässtativ

Om du behöver följa ett recept i en kokbok men ditt kök inte har tillräckligt med utrymme, använd en galge för att hänga upp kokboken på väggenheten!

9. Spaghettihållare

Tomma chipsrör är perfekta som spagettihållare!

Advertisement

10. Tandkrämsdoserare

För att perfekt dosera din tandkräm, skruva fast en tvålkork på tuben.

Detta var bara några av de många tidsbesparande och ansträngningsbesparande idéerna som finns. Idéerna är verkligen oändliga, ha så kul i letandet efter fler!

Advertisement