Vill du få dina bilstrålkastare att bli som nya igen? Prova denna alternativa metod

av Hilda Maria Morgan

18 November 2022

Vill du få dina bilstrålkastare att bli som nya igen? Prova denna alternativa metod
Advertisement

Det är många som väljer att tvätta bilen själva hemma i trädgården och undviker att gå till biltvätten. Det görs förvisso av en ekonomisk anledning, men operationen kan också vara mycket trevlig och tillfredsställande, speciellt om den görs under varma och soliga dagar på sommaren.

Alla har vi oavsett våra favorittekniker och sitt eget sätt att gå tillväga. Det finns ingen regel som gäller för alla. Och det finns inga produkter som presterar bättre än andra. Alla kan hitta den bästa metoden genom att experimentera. Det finns vissa delar av bilen som är svårare och behöver mer skötsel för att städningen verkligen ska löna sig. Låt oss prata till exempel om strålkastarna. Det är inte alltid möjligt att få dem att glänsa som resten av karossen.

Det finns dock smarta och alternativa knep som lyckas lösa detta problem perfekt. Genom att fortsätta läsa får du reda på vilka det är.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Den som avslöjar en av hemligheterna vi nämnde är @livecomposed, en mycket aktiv och följd profil på TikTok för de otroliga städknep hon delar med sig till sina följare. Azure MacCannell, det är namnet på den populära skaparen, visade i en video hur hon lyckas få bilstrålkastarna att skina med "Scrubbing Bubbles" ett rengöringsmedel för badrummet som det finns många liknande produkter av andra märken på marknaden. Hon använder det genom att utnyttja dess rengöringskraft, men om du vill prova det också kan du prova att använda vilken likvärdig sprayrengöring som helst. Du kan gå tillväga enligt följande:

  • Spraya produkten på strålkastaren så att det täcker hela dess yta.
  • Låt verka i några minuter.
  • Ta bort med en fuktig trasa och försök polera glaset väl utan att lämna ränder eller spår av tvättmedel.

Om du själv vill se hur produkten verkar på strålkastarglaset kan du se videon som vi hänvisar till på Azure MacCannells profil. Du kommer säkert att bli övertygad om att prova tricket så snart som möjligt. Det är ett knep som bland annat liknar ett annat mer välkänt ett, men som används av få: tandkrämen. Processen är mer eller mindre densamma. En liten mängd tandkräm läggs på en fuktig trasa och gnids kraftigt på strålkastarna. Låt verka i några minuter och ta bort med samma trasa sköljd under vatten och väl urvriden. Det verkar som om resultaten blir riktigt bra.

Har du någonsin experimenterat med någon av dessa två metoder?

Advertisement