Förbättra dina gardiner med perfekta veck med hjälp av toalettpappersrullar

av Hilda Maria Morgan

14 November 2022

Förbättra dina gardiner med perfekta veck med hjälp av toalettpappersrullar
Advertisement

Gardiner är ofta ett verkligt oumbärligt inredningselement i husets olika rum. De skyddar oss från solens strålar som är för starka på sommaren, hjälper oss också att hålla de mest acceptabla temperaturerna och garanterar integritet genom att skydda oss från nyfikna ögon. När vi väl har monterat dem, dekorerar de rummen och tjänar därför också till att göra vilken miljö som helst vackrare.

När vi väljer dem tar vi hänsyn till modellen efter form, färg och tyg, men när vi väl monterat allt på stången är det inte mycket vi kan göra för att förändra hur gardinen faller mot golvet. Men vad skulle du säga om vi berättade att du kan göra vecken på tyget bredare, vilket gör att i princip alla gardiner skulle se mycket mer sofistikerade ut? Det finns ett väldigt enkelt knep för att göra det, som faktiskt inte kostar något.

via @hammsmom/TikTok

Advertisement
@hammsmom/TikTok

@hammsmom/TikTok

Allt du behöver är:

  • kartongrör såsom de som finns inuti toalettpapper eller hushållspapper;
  • en blyertspenna eller kulspetspenna eller markör;
  • sax.

Som vi också ser i video av @hammsmom på TikTok är processen väldigt enkel:

  1. Ta kartongrören och gör ett märke med pennan där de ska skäras: du ska i slutändan få rör som alla är lika långa. Det spelar ingen roll om de har olika diametrar, så länge de är tillräckligt breda för att enkelt passera på gardinstången. Du kan också skapa rätt storlek på den första, klippa och sedan använda den som mall för resten. Kom ihåg att du måste klippa ut ett antal kartongrör som är lika med det totala utrymmet mellan en ring och den andra av gardinen.
  2. Skär bort överskottsbitarna från varje kartongbit.
  3. Ta ner gardinen, och även gardinstången, från fönstret.
  4. Trä den första gardinöglan på gardinstången, sedan en bit kartong, sedan gardinöglan igen och fortsätt växelvis så här, tills du avslutar det hela med den sista gardinöglan.
  5. Sätt upp gardinstången med gardinen.

Och voilà, effekten är klar. Uppenbarligen är det en metod som fungerar med de gardinerna som sitter direkt på gardinstången och inte de som använder krokar med tång på tyget.

Du kan se före- och eftereffekten här. Redo att prova?

Advertisement