Rengöring av takfläkten: det enkla och effektiva tricket för att göra det på ett ögonblick

av Hilda Maria Morgan

19 November 2022

Rengöring av takfläkten: det enkla och effektiva tricket för att göra det på ett ögonblick
Advertisement

Att rengöra takfläktar är varken ett enkelt, intuitivt eller snabbt jobb med tanke på höjden de är placerade på och deras form. Det är vanligtvis en av de där uppgifterna att utföra i hemmet som tar både tid och tålamod. Och en god dos smidighet är också nödvändigt eftersom det dessutom krävs att man klättrar upp någonstans för att kunna ta sig upp i taket, för att få rätt sikt och rätt manualitet för att utföra med städningen.

Som om det inte vore nog samlas smuts och damm inte bara på sidorna av bladen utan även på kanterna och hörnen. Detta gör allting ännu svårare och klurigare. Det finns dock geniala knep och alternativa lösningar som kan göra det möjligt för oss att kringgå dessa hinder och göra denna hushållssyssla snabbare och trevligare.

Genom att fortsätta läsa kommer du att förstå vad vi pratar om.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Tricket avslöjades i en video på TikTok av @livecomposed, en mycket populär profil på grund av de oändliga hushållsknep hon delar varje dag. Och hemligheten, verkar det som, skulle vara våtservetter i stora storlekar, tillverkade av ett känt märke. Det är dukar som vanligtvis används för rengöring av stora ytor utomhus, vid tillfällen som camping, jakt, fiske, båtliv och så vidare. Men genom att följa proceduren som föreslagits av @livecomposed kan du också rengöra en takfläkt tyst och bekvämt. Så:

  • Skaffa dig en stor tång i metall och slå in var och en av dess delar i en av de våtservetter vi nämnde.
  • Ta tag i varje blad på fläkten med tången och se till att var och en av dess två sidor är i kontakt med tången.
  • Rör tången längs bladen och eliminera all smuts vilken du kommer att se hamnar på våtservetten när arbetet är klart.

Det faktum att dessa dukar är särskilt stora gör dem mycket mer lämpade för den operation som ska utföras, vilket gör att de kan fånga damm och smuts i ett enda svep och med liten ansträngning.

Om du själv vill se hur enkel och praktisk denna procedur är, titta på videon i fråga på användarens profil. Du kommer också att förstå vilken typ av våtservetter som används och du kan bestämma om du ska ta samma eller hitta andra liknande på marknaden, kanske av samma storlek.

Hade du någonsin trott att du skulle kunna rengöra en fläkt så här?

Advertisement