Soffor och fåtöljer i mikrofiber: tricket från TikTok för att få alla fläckar att försvinna

av Hilda Maria Morgan

25 November 2022

Soffor och fåtöljer i mikrofiber: tricket från TikTok för att få alla fläckar att försvinna
Advertisement

Möbelklädsel i mikrofiber är ett av de vanligaste alternativen för de flesta vardagsrumsmöbler: soffor, fåtöljer och fotpallar är faktiskt ofta klädda i detta tyg som är ganska slitstarkt, finns i en myriad av nyanser, och framför allt inte är speciellt dyrt jämfört med andra typer av klädsel för dessa typer av möbler.

Men till skillnad från andra material, som ofta är mer värdefulla, är mikrofiberytor lite mindre förlåtande när det kommer till smuts. Vissa fläckar och märken verkar vilja stanna där för alltid efter att de bildats, och ibland verkar de vanliga produkterna inte ha den önskade effekten. På TikTok testade dock en skapare ett populärt trick, som verkar kunna ta bort tio års gamla smutsstrimmor. Det enda som krävs är en produkt för att putsa fönstren, men läs vidare för att förstå hur du gör.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

TikTokern vi pratar om är @livecomposed, som fyller sitt flöde med knep för hushållet och rengöringsprodukter, och som även ofta testar de knep och botemedel som är populärast online. Den här gången var det dags att testa ett knep som kom till användning för att få ett fotstöd klätt i mikrofibertyg att se ut som nytt.

I början av videon ser vi en gråaktig fläck på den beigea klädseln, en som inte kan ignoreras, men som vi inte heller skulle veta hur vi skulle få bort. Det ser ut som en fläck av vätska som har spridit sig och lämnat ett outplånligt spår efter sig.

Vid det laget rustar kvinnan sig med den rekommenderade produkten, det vill säga ett skum för att putsa fönstren, och täcker hela klädseln med ett generöst lager. Sedan, med en borste i handen, börjar hon att kraftigt och systematiskt skrubba hela fotstödet. Man vet inte om hon sköljer eller inte, men sedan kommer man direkt till det ögonblick då hon med en slags klädselskrapa passerar över fotstödet som nu är rent som om det vore nytt.

I kommentarerna håller många med om att produkterna för att rengöra fönstren (även om det inte är specificerat om de ska vara i skum-form eller till och med de flytande) kan göra underverk även på smutsiga mattor och heltäckningsmattor. Har du någonsin provat detta?

Advertisement