Alternativa julgranar: 10 vackra idéer att inspireras av

av Hilda Maria Morgan

11 November 2022

Alternativa julgranar: 10 vackra idéer att inspireras av
Advertisement

Julgranen är en tradition som nästan alla har sedan många år nu. För vissa är det en sorts ritual och en möjlighet att vara tillsammans med dem man älskar och pynta sitt hem inför helgdagarna. För andra, kanske med ett lite mer estetiskt förhållningssätt, är det ett sätt att välja vackra dekorationer som matchar inredningen. Det är hur som helst något som nästan alla gillar.

Men bland dem som gillar den finns traditionalister och de kreativa. Det finns de som väljer att ha en traditionell gran med ljus och kulor i typiska julfärger och de som istället föredrar något utöver det vanliga, mer fantasifullt och mindre banalt.

Om du hör till den andra kategorin kommer här är en liten samling av fantastiska alternativa julgransidéer för dig. Det är en uppsättning förslag för alla smaker.

Advertisement

Julgranen på bilden är ett exempel en gran med en alternativ form men med klassiska dekorationer. Det är ett kalt träd som tydligt inte är, som man kan se av formen, en gran eller en tall. Idén att dekorera den ändå med lampor, kulor och andra juldekorationer är ganska bisarr och originell, men ändå imponerande.

Advertisement

Ett träd gjort med återvunna trälådor är för en jul i besparingarnas namn, men det är verkligen scenografiskt och för de som är riktigt kreativa.

Och för en mer elegant och minimal skapelse, men en som lyckas förvåna, har du någonsin funderat över att använda genomskinliga trådar för att skapa formen av en julgran? Kulorna verkar sväva i luften och denna låtsasgran, med en något konceptuell stil, kommer att förvåna alla som ser den.

En konceptuell sak, som liknar den föregående, kan också göras med bara ljusslingor, genom att fortfarande leka med den typiska granformen.

Och vad sägs om denna låtsaskaskad av julkulor som simulerar en färgburk med färg som faller ut och på något magiskt sätt förvandlar granen? Effekten är fantastisk och skapandet av detta är inte ens så särskilt komplicerat. Det viktiga är att ha ett stort antal julkulor.

Advertisement

En träjulgran med inbyggda hyllor för julpynt är förstås ett annan okonventionell gran. Den är dock väldigt smakfull och i kombination med en viss typ av möbler kommer den säkerligen att göra ett stort intryck.

Och så har vi den romantiska granen med foton. Den är kreativ, originell och har en anmärkningsvärd känslomässig komponent som berikar den med mervärde. Den har också fördelen att vara billig och praktiskt taget inte ta någon plats alls.

Advertisement

En gran av trä eller annat material, strukturerat med hyllor som kan hysa rum för små scener, kan vara en optimal lösning för den som vill kombinera julgranen med julkrubban eller en typisk julby i miniatyr. Två alternativ i ett är verkligen fantastiskt.

En gran gjord med böcker är en idé som de senaste åren fått fäste i olika sammanhang. Speciellt för bokentusiaster kan det vara otroligt spännande att göra detta hemma.

Advertisement

Och slutligen, för ordälskare, har vi här ett annat riktigt trevligt, billigt och grönt alternativ. Endast träremsor med dina favoritord på kan utgöra en verkligt spektakulär "vägg-gran".

Vilka av dessa magnifika förslag skulle du vilja skapa hemma?

Advertisement