Rengöring av sminkborstar: två jämförda metoder att prova båda två

av Hilda Maria Morgan

27 November 2022

Rengöring av sminkborstar: två jämförda metoder att prova båda två
Advertisement

Oavsett om du sminkar dig väldigt ofta eller till och med sällan använder du oundvikligen olika penslar för sminket till ansikte och ögon. Vid varje användning täcks borsten med olika puder och krämer, och kommer i kontakt med huden, alltså med talg och andra skönhetsprodukter som vi applicerat, och allt detta sitter kvar på borstarna. Av denna anledning bör de rengöras efter varje användning, eller minst en gång i veckan, för att säkerställa en korrekt hygien och för alltid ha frisk hud.

Hur gör man det på ett effektivt sätt? Det finns flera metoder som rekommenderas, samt specifika produkter som kan köpas i sminkbutiker. Men vad händer om vi vill använda produkter som är lättillgängliga hemma? En TikToker har jämfört två olika tekniker. Läs vidare för att ta reda på vilka det är.

via @cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

På sitt konto (@cleaningwithgabie) nämner kvinnan en video där hon föreslår att hon ska använda en blandning av diskmedel och vinäger. Och sedan konfronterar hon det med ett personligt botemedel, baserat på vatten och lite ansiktstvål. Så här går de till:

  • Den första metoden: fyll ett glas med två fingrar vit vinäger (det verkar som vinäger av alkohol, men vin eller äpplen skulle också vara likvärdiga) och tillsätt sedan några droppar diskmedel utan att överdriva.

    Sedan tar du borsten som är smutsig med smink och doppar huvudet i vätskan, vänder och vrider på den ordentligt så att borsten tvättas. Sedan sköljs den noggrant. Kanske måste du upprepa tvätten flera gånger tills du ser att vattnet, vid tidpunkten för sköljning, inte längre är smutsigt.

  • Den andra metoden: fyll ett glas med två fingrar vatten och tillsätt en liten mängd ansiktsrengöring (i videon använder kvinnan en gel/skumrengöring). Fortsätt sedan som i det andra fallet som just beskrivits.

Att döma av de delade resultaten i klippet, som du kan se här, verkar blandningen med diskmedel och vinäger mer effektiv än den andra. Man måste dock tänka på att vinäger i längden kan vara lite för aggressivt för borsten på borstarna, speciellt om de är syntetiska.

Vilken är din favoritmetod för att rengöra sminkborstar?

Advertisement