Har du några gamla handdukar? Ta reda på hur du återvinner dem på 8 fantasifulla och mycket användbara sätt

av Hilda Maria Morgan

09 November 2022

Har du några gamla handdukar? Ta reda på hur du återvinner dem på 8 fantasifulla och mycket användbara sätt
Advertisement

Handdukar, vet vi, slits förr eller senare ut. Frekvent användning och lika frekvent tvätt sliter ut dem och gör dem med tiden mindre fluffiga och mjuka. De kan också bli tunnare eller få hål i sig.

Om de är för hårda och slitna för att användas som handdukar betyder det dock inte att de inte kan återanvändas till många andra ändamål och förvandlas till lika användbara saker, om än på ett annat sätt. Med en gnutta fantasi och kreativitet som krävs och rätt dos manuella färdigheter är det möjligt att göra många saker. Vi visar några få nedan.

Advertisement

Att använda gamla handdukar för att ersätta vanliga dammtrasor, både för golv och andra ytor, är en riktigt bra idé. Och det är ett ekonomiskt och supermiljövänligt val eftersom dessa trasor, när de väl är gjorda, naturligtvis är tvättbara och återanvändbara.

Advertisement

Detsamma gäller tvättbara servettrullar, som enkelt kan ersätta hushållspappret för ett avgjort mer ekologiskt tillvägagångssätt. Förena dem bara med knappar för att lossa dem, använda dem, tvätta dem och återanvända dem på obestämd tid. Och de är verkligen snygga.

Och hur är det med sminkborttagningskuddar som kan ersätta engångsdisketterna? De är supersöta, bekväma och tydligen ännu mer skonsamma mot huden. Det är verkligen värt att försöka göra dem. Med bara en handduk kan du få ut flera. Och de kan till och med bli en underbar och originell present.

De jättefina tvättlapparna på bilden gjordes såklart med barnstorlekar och modeller. Men de kan skapas av alla slag och för alla åldrar. De verkar vara mycket mer hygieniska och hudvänliga än klassiska tvättsvampar. Och att göra dem av gamla handdukar är otroligt enkelt.

Även en snygg hårturban är en utmärkt idé att göra, ge eller unna sig själv, genom att återanvända handdukstyger.

Advertisement

Och varför inte en färgglad strandväska? Handdukens mjuka och absorberande tyg kommer att göra den perfekt för det sammanhanget och det behovet.

Medan genom att väver samman och rulla ihop remsor och rester av gamla färgade handdukar kan du enkelt få vackra och färgglada badrumsmattor. För ett badrum som syftar till att vara originellt och välmöblerat är de en pärla som absolut ska kopieras.

Advertisement

Till sist, kommer här några magnifika kökshanddukar att hänga i köket och alltid ha nära till hands. Vi vet alla hur användbara de är och det faktum att de är gjorda av tyget från återvunna handdukar ger dem verkligen en fördel.

Vilka av dessa fantastiska idéer blir du direkt sugen på att kopiera?

Advertisement