Ditt lockiga hår kommer att se fantastiskt ut med varm ricinolja

av Hilda Maria Morgan

10 November 2022

Ditt lockiga hår kommer att se fantastiskt ut med varm ricinolja
Advertisement

Lockigt hår är känt för att vara omöjligt att hantera, men det har en egen charm, som ger huvudet den där extra touchen av skönhet. Lockar är faktiskt svåra att styla och har alltid en tendens att bli frissiga, detta till den grad att de naturliga lockarna ofta fönas och plattas för att bli släta. Under de senaste åren tycks denna trend ha vänt och många kvinnor visar nu sig i sitt vackra naturligt lockiga och friska, välvårdade hår.

Men hur håller du efter ett lockigt hår? Det finns många misstag att undvika och knep, från och med valet av rengöringsprodukter, som måste vara specifika, vid rätt tvätt- eller torktemperatur, till rätt tidpunkt för att kamma dem. Idag avslöjar vi en behandling som hjälper dig att skydda håret och bekämpa den irriterande spröda effekten.

via @faithcappelle/TikTok

Advertisement
@faithchappelle/TikTok

@faithchappelle/TikTok

Det är numera väldigt enkelt att hitta tips om vårt välmåendesociala medier och lockigt hår är inget undantag; bland experterna på ämnet finns även @faithchappelle, som delar med sig av värdefulla tips för att få perfekta lockar. I en video förklarar hon hur man utför en behandling för att återfå lockarna efter ha använt hårtorken eller plattången genom att återställa deras skönhet.

Skaffa ricinolja och lägg den i en flaska med en dispenser, som de som används för hårfärgning. Värm upp den inuti flaskan i en kastrull full med kokande vatten och sprid den sedan över hela håret, var noga med att fördela det väl över alla längder och kamma håret för att ta bort tovorna.

Advertisement
@faithchappelle/TikTok

@faithchappelle/TikTok

När tiden har gått, fortskrid med tvätt med specifika produkter för lockigt hår, borsta det och gå först därefter vidare med torkning med hårtork med spridare. Du kommer se att dina lockar blir perfekta igen! Se videon för att se stegen i detalj och upptäck de mest lämpliga produkterna.

En kram för håret, en ursäkt att koppla av genom att ta hand om sig själv och ett knep för att få bli mer fascinerande, tycker du inte?

Advertisement