Drömmer du om perfekta lockar? Följ dessa 7 gyllene regler för att få mjuka och väldefinierade sådana

av Hilda Maria Morgan

28 September 2022

Drömmer du om perfekta lockar? Följ dessa 7 gyllene regler för att få mjuka och väldefinierade sådana
Advertisement

Lockigt hår, så charmigt och avundsjuksframkallande, döljer speciell omsorg och mycket engagemang. De som har rakt hår letar efter knep för att återskapa lockarna och få dem att se naturliga ut. Och de som har turen att ha dem naturligt, uppskattar eller värdesätter dem inte alltid.

Risken för frizz finns alltid runt hörnet och även att bara tvätta och borsta ut dem kan ibland vara ett riktigt jobb.

Det finns dock knep och åtgärder som, om de antas konsekvent, kan hålla lockarna friska och få dem att se vackra ut.

via @faithchappelle/TikTok

Advertisement
@faithchappelle/TikTok

@faithchappelle/TikTok

För att illustrera några av grunderna är till exempel @faithchappelle, TikToker känd och följd för sina värdefulla tips om hår och smink. Som en naturlig lockig illustrerar kvinnan, i olika videor på TikTok, alla hemligheterna för att hålla sitt hår vackert och visar dess perfekta resultat. I en i synnerhet avslöjas de gyllene reglerna som bör antas konsekvent, för att lockarna alltid ska se bäst ut. Det finns 7 essentiella tips som verkligen verkar vara mycket effektiva:

  • För att hålla ditt hår friskt, försök att klippa det var tredje till fjärde månad.
  • Försök alltid att välja produkter utan alkohol och sulfat.
  • Begränsa användningen av verktyg som producerar och avger mycket värme så mycket som möjligt. Alltså bör hårtorkar, platt- och locktång endast användas när det är nödvändigt och med måtta.
  • Ta för vana att reda ut lockarna med en våt borste.
  • När du tvättar håret, skölj alltid den sista sköljningen med kallt vatten för att täta hårstrået och behålla den nödvändiga fuktigheten inuti.
  • Gör en proteinbehandling en gång i månaden.
  • På natten, täck håret med en huva, mössa eller sidenscarf. Detta förhindrar att frizz och skapas och hårstrån går av och gör så att definitionen av lockarna behålls längre.

Enligt användaren är det här huvudreglerna för att få ett vackert och friskt lockigt hår. Om du vill fördjupa dig och upptäcka alla användbara detaljer i denna hälsosamma rutin, kan du, förutom att se videon i fråga, se allt innehåll som erbjuds av TikTokern på hennes profil.

Kommer du att försöka omsätta dessa tips i praktiken för att få avundsvärda lockar?

Advertisement