4 skönhetsknep att kopiera för ett utseende som alltid är på topp

av Hilda Maria Morgan

07 Augusti 2022

4 skönhetsknep att kopiera för ett utseende som alltid är på topp
Advertisement

Att ta hand om sitt utseende innebär ett kontinuerligt engagemang, som medför mycket uppmärksamhet: från livsstil till skönhetsknep som kompletterar utseendet finns det många sätt på vilka du kan bli ditt vackraste jag. Och ibland är det praktiskt att kunna några fler knep för att lindra störningar eller eliminera brister.

Det finns de som alltid måste kämpa med att bekämpa hår som lätt blir slitet och förstör deras frisyrer, de som inte vet var de ska dra linjerna för en perfekt contouring, de som vill ha tjocka ögonfransar utan att behöva ta till lösögonfransar och de som inte vill att behöva be någon annan om hjälp att dra upp dragkedjan på ryggen av en klänning. Om du någonsin har undrat vad du ska göra i liknande situationer, läs vidare och upptäck flera hjälpmedel och knep som är populära på TikTok.

Advertisement

Slitet hår

Slitet hår

@sarahpalmyra, @mattloveshair/TikTok

Du har tvättat, kammat och torkat håret noggrant. Det borde bli väldisciplinerat och felfritt, stylat precis på det sätt du vill genom att behandla det med omsorg, och istället märker du ett helt moln av rufsigt hår som omger huvudet. Det finns ingen anledning att ta till sprayer, lack, geler och liknande: enkel tandtråd kan räcka.

Det är ett knep som har blivit populärt på TikTok och tydligen är det också väldigt enkelt, snabbt och effektivt: det går ut på att hålla ett tillräckligt långt segment av tandtråd i händerna som går mer eller mindre från pannan till bakhuvudet. Låt det vila på håret nära benan och dra det ner längs sidorna och ner på längderna. Reaktionerna på internet är entusiastiska!

Advertisement
@hannahwarling/TikTok

@hannahwarling/TikTok

När det inte finns någon i närheten som kan be om förmånen att dra upp dragkedjan på ryggen av en klänning behöver du inte börja göra svåra kroppsförvrängningar. Glöm all stress genom att helt enkelt ta till ett halsband. Allt du behöver göra är i själva verket att haka fast ena änden på dragkedjan på halsbandet och sedan dra det uppåt samtidigt som du håller i den nedre änden av dragkedjan med den andra handen.

@serenalakkiss/TikTok

@serenalakkiss/TikTok

Vill du få tjocka och långa ögonfransar, väldigt dramatic, men dina är korta och glesa? Det går knappast att hitta en mascara som gör underverk, och det enda alternativet är inte nödvändigtvis att slösa tid på att applicera lösögonfransar.

Du kan använda dig av concealern du använder på huden. Det räcker faktiskt att applicera ett tunt lager med dess pensel, precis som en mascara, låt den sedan torka lite och sätt efteråt på mascara precis som vanligt. Enkelt och billigt!

@serenalakkiss/TikTok

@serenalakkiss/TikTok

Det finns personer som med contouring vet hur man skulpterar ansiktet vilket gör det praktiskt taget oigenkännligt. Och det finns de som varje gång de försöker istället skapar en röra av fläckar som inte alls är snygga. Det krävs övning för att förstå exakt var man ska använda de olika nyanserna av de inblandade produkterna, men det finns också knep som enkelt guidar dig mot det bästa resultatet, och ett innebär användning av tejp.

Klipp ett cirka trettio centimeter lång tejpbit och - det låter konstigt, men det verkar fungera! – för biten från öra till öra, med mitten fast i munnen. På så sätt kommer den automatiskt att understryka linjen precis under kindbenen, som är den som den mörkaste färgen av countouring-kittet ska appliceras på. Ta bort tejpen, skugga kanterna och du kommer att upptäckt ett sätt att göra symmetriska contouring helt utan stress.

Kände du redan till dessa knep?

Advertisement