Riktigt vattentätt hår: säg adjö till frisset med dessa medel

av Hilda Maria Morgan

09 September 2022

Riktigt vattentätt hår: säg adjö till frisset med dessa medel
Advertisement

Alla som älskar att ha perfekt slätt och glänsande hår, oavsett om det erhålls med en skicklig styling med en borste och hårtork, eller oftare med en plattång som perfekt disciplinerar håret, vet att även den mest framgångsrika och välvårdade frisyren har en stor fiende: luftfuktighet.

Efter att ha spenderat timmar i badrummet eller hos frisören för att ordna varje hårlock så att vartenda hårstrå är på sin plats räcker det med en fuktig atmosfär eller en sluten miljö mättad med fukt, och så förändras frisyren omedelbart och skapar som ett rörigt moln runt huvudet. Detta är vad vi vanligtvis kallar frizz-effekten. Det finns dock försiktighetsåtgärder för att undvika denna katastrof.

Advertisement
@chrisappletonhair/TikTok

@chrisappletonhair/TikTok

TikTok verkar denna uråldriga kamp mot hotet från atmosfäriska omständigheter ha hittat en vändpunkt, med en produkt som sägs vara mirakulös, kapabel att i en enda handling göra håret så rakt att det lyser som en spegel, och dessutom blir vattentätt. Bokstavligen!

Som du kan se i den virala videon som delas av @chrisappletonhair på hans profil, finns det en "fantastisk" spray som gör håret vattentätt. I klippet visar frisören modellens hår innan man applicerar produkten: det är friskt, långt, men ett oregerligt och frasigt hår.

Mannen fortsätter sedan med att applicera sprayen på de våta hårstråna, låter den verka den angivna tiden och går sedan vidare till stylingen. Det är i själva verket en spray utan sköljning, som verkar hålla under de 3 eller 4 efterföljande schamporengöringarna. Effekten är verkligen otrolig, och på sociala medier har produkten blivit en sorts helig graal för många. Klicka här för att se videon och ta reda på vilken spray det är.

Men om du inte vill använda den här produkten finns det fortfarande några andra metoder för att försöka undvika frizz i håret:

  • Äppelcidervinäger: lätt sur, den verkar på hårets pH-värde och håller ytskiktet på hårstråna stängda. Det är ett välkänt botemedel i världen av gör-det-själv-produkter, men var alltid noga med att använda det med måtta, späd det väl. Som riktlinje, använd 80 ml vinäger med 250 ml varmt vatten. Blöt håret och skölj efter max 3 minuter, inte mer än två gånger i veckan.
  • Kokosolja: före eller efter tvätt, applicera en klick kokosolja över hela håret och låt det sitta i 15 minuter innan du sköljer.
  • Arganolja: använd några droppar (annars kommer det tynga ner håret), innan styling. Fördela den väl på alla längder.
  • Avokado: du kan göra en hårinpackning med en mosad avokado och blanda i tillräckligt med kokosolja för en lättapplicerad kräm. Låt verka i minst 15 minuter innan du sköljer.
  • Ägg: vispa ihop två ägg tills du har en skummig blandning, fördela den på huvudet och längderna, packa in håret med plastfolie i 15 minuter och skölj sedan av håret med kallt eller ljummet vatten, för att inte "koka" äggen i håret!

Har du något favoritmedel för att undvika frizz i håret?

Advertisement