Perfekta lockar utan värme: du kan använda enkla strumpor

av Hilda Maria Morgan

26 September 2022

Perfekta lockar utan värme: du kan använda enkla strumpor
Advertisement

Den berömda vågiga frisyren, vare sig det är riktiga lockar eller mjukare och mindre definierade vågor, är en av de mest eftertraktade hårläggningarna, särskilt de senaste åren. Men även om vågigt hår är på modet, är det inte alltid lätt att få till det. Du kan kontakta din betrodda frisör eller göra dem själv. I båda fallen innebär de mest populära metoderna användning av en hårtork och borste, platt- eller locktång, och alltså värme. Värme stressar håret och skadar det på lång sikt.

Det är därför trenden har slagit fast att hitta hälsosammare alternativ för att skapa alla typer av vågor och lockar. De mest kända på marknaden representeras av heatless curlers, långa mjuka och formbara band som placeras som ett pannband på huvudet för att sedan locka håret.

Men det finns ännu mer originella och "hemgjorda" metoder, verkligen inom allas räckhåll.

via @elissakincade/TikTok

Advertisement
@elissakincade/TikTok

@elissakincade/TikTok

En av dem involverar användningen av enkla strumpor. Som ofta händer i dessa fall har en berömd TikToker på webben gjort metoden populär genom att dela godsaker och hårstylingstips. @elissakincade la upp den här videon där hon visar hur man gör ett perfekta lockar med hjälp av en helt vanlig strumpa. Vi sammanfattar kort de viktigaste stegen, för att visa dig hur enkelt det är:

  • Dela upp det fortfarande fuktiga håret i fyra eller fler sektioner. Forma dem till stora delar, som om du skulle göra hästsvansar.
  • Ovanpå varje hårdel, placera en strumpa som är tillräckligt lång för att täcka längden från rötterna till ändarna, säkra den med en hårklämma.
  • Dela i sin tur varje hårdel i två delar. Fläta ihop de två mindre hårdelarna med strumpan, precis som en klassisk fläta och fäst en hårsnodd vid basen.
  • Upprepa för varje sektion där du har delat upp håret och låt sitta i några timmar. Det perfekta tillfället skulle vara att göra det på kvällen, innan du går och lägger dig, och lämna håret så här hela natten.

När du väl tagit bort strumporna kommer ditt hår att vara vågigt och se otroligt naturligt ut. Om du vill lära dig mer och omsätta tekniken i praktiken genom att följa steg-för-steg-proceduren, se videon av @elissakincade direkt på hennes profil.

Denna hemlighet kan verkligen revolutionera din look!

Advertisement