Får du inte ut håret ur avloppet? Testa detta enkla och superbilliga trick

av Hilda Maria Morgan

08 November 2022

Får du inte ut håret ur avloppet? Testa detta enkla och superbilliga trick
Advertisement

Det är bland de mest oangenäma uppgifterna, på gränsen till äcklig, av den sort som det händer att vi måste utföra hemma, men någon måste göra det. Och om vi verkligen måste göra det, så kan vi väl åtminstone få göra det på det snabbaste och mest smärtfria sättet. Vi pratar om att dra upp hår ur avloppen från duschen, badkaret eller handfatet.

Hur ofta du än gör det, är den där fuktiga massan, ofta full av tvålrester och diverse smuts, alltid lite läskig, men att åtminstone kunna tömma avloppet med jämna mellanrum och effektivt kommer att göra att vi kan undvika att vi slösa för mycket tid på att hantera det hela. Alla har inte rätt sonder, och det finns trånga avlopp som de kanske inte ens passar in i. Och om du inte vill behöva göra trådkrokar eller metallkrokar kan du använda en annan enkel och effektiv metod. Läs vidare för att ta reda på vad det handlar om.

via @cleaningwithgabie/

@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Vi kan se ett exempel på detta i ett inlägg på TikTok av @cleaningwithgabie. Allt du behöver beväpna dig med är:

  • Ett buntband av hård plast, den typ som används för att bunta ihop elkablar.
  • En sax.

Det är allt. Det är bra om buntbanet är så platt och brett som möjligt. De är lätta att hitta och kostar dessutom väldigt lite. Men om du har bråttom och inte har några hemma, som ett alternativ, är plastbanden som ofta försluter kartonger också bra, de som är platta, breda och tjocka. Klipp en bit som är i alla fall 30 eller också 40 cm lång. Se till att de är raka.

Hur gör man?

  1. Ta ditt buntband eller plastband och gör snitt längs ena sidan, snett, och som bara når halva bredden. Lite som "fiskben", med fördjupningar som inte bryter bandet.
  2. Stick in plastsegmentet i avloppet, flytta runt det lite och dra uppåt: det kommer att ta med sig håret från avloppet.

Här kan du se hur enkelt det är. Eftersom det är plast kan du dessutom alltid ha den (rengjorda) biten redo att användas inne i badrummet, utan risk att den förstörs av fukt, vilket eventuellt skulle kunna hända med handgjorda metallkrokar, som så småningom rostar.

Har du någonsin testat den här metoden?

Advertisement