Gör ditt liv enklare med 6 knep för att utföra hushållssysslor i fullständigt lugn

av Hilda Maria Morgan

06 November 2022

Gör ditt liv enklare med 6 knep för att utföra hushållssysslor i fullständigt lugn
Advertisement

Ingen vill ägna hela dagarna, varje dag, åt att städa, damma, ställa iordning i huset. Men vi kan inte heller befria oss från att utföra de många rutinmässiga hushållssysslorna, vissa som behöver tas hand om oftare än andra. Och det finns de som verkar utmana vårt tålamod och utmanar oss med mycket mer tid än vi egentligen har.

Ofta kan vi dock göra livet lättare med något knep som gör allt enklare och snabbare, vilket gör att plikten går mycket snabbare att utföra och utan irritation. Ja, kanske till och med med tillfredsställelse. Det är upplevelserna som delas av onlineanvändare som vi kan dra nytta av, till exempel de som vi rapporterar nedan.

Ett ångstrykjärn för kläder... men inte bara

Ett ångstrykjärn för kläder... men inte bara

Amazon

Ångstrykjärn har blivit mycket vanliga, billiga och lätthanterliga. Det är användbart att ha något exemplar hemma, och inte bara för att snabbt ta bort vecken från någon skjorta eller gardin (utan att behöva slå på strykjärnet), utan också för att du kan använda den varma och koncentrerade ångan från munstyckena för att... städa! Utan att behöva ta fram apparater som används för att ångtvättagolven, när det kommer till en spegel eller någon liten yta som snabbt behöver fixas är dessa redskap mycket bekväma!

Advertisement

Roller

Roller

RIPJ4WZ/Reddit

Om du har katter och hundar är rollern en värdefull vän för att göra kläderna du går ut med presentabla. Men de är också bra för att få bort all torr smuts, och spindelväven, som bildas på myggnäten, utan att behöva plocka isär dem.

Äntligen skyffel... som samlar upp!

Äntligen skyffel... som samlar upp!

druncanshaw/Reddit

Hur många gånger gör skyffelns gummipackning att vi måsta slösa bort dyrbar tid, eftersom den inte fäster bra på golvet och ser till att den allra sista mängden damm och smuts som samlas med kvasten fortsätter att röra sig på golvet, under skyffeln, istället för att samlas upp på den? Det kan du åtgärda med lite tejp!

Bli av med päls och hår från heltäckningsmattor och mattor

Bli av med päls och hår från heltäckningsmattor och mattor

caturday21/Reddit

Om du inte har tid att gå och köpa en dammsugare - eller till och med en mattrengörare - för att rengöra heltäckningsmattor och mattor, kan du fortfarande bli av med huvuddelen av smutsen (särskilt hår och päls) med hjälp av en skrapa som t.ex. de som används till fönster eller i duschen.

Det fungerar även på klädseln av fåtöljer och soffor!

Farväl till märken på väggar och golv

Farväl till märken på väggar och golv

Khranky/Reddit

Hur många föremål, från skor till resväskor, lämnar inte märken (riktiga mörka streck) på golv och väggar? Ett sätt att radera dem är att använda en tennisboll, gärna till och med fäst på en pinne för extra bekvämlighet. Annars kan du använda de magiska sudden (svampar av melaminskum), som – bör kommas ihåg - alltid används efter att ha blötts upp och kramats ur.

Advertisement

Aluminiumfolie till undsättning

Aluminiumfolie till undsättning

Creativo

I torktumlaren minskar en boll av aluminiumfolie statisk elektricitet, medan det i diskmaskinen hjälper att få glänsande disk!

Vilka är dina favoritknep att använda hemma?

Advertisement