Rengör och och få metallsoptunnan att skina med en oväntad produkt

av Hilda Maria Morgan

10 November 2022

Rengör och och få metallsoptunnan att skina med en oväntad produkt
Advertisement

Bland de mest kända produkterna i världen bland alla som håller på med underhållsarbete, eller mer specifikt reparation av motorer (det är syftet för vilket den föddes), finns ett smörjmedel och avblockerare som heter WD-40. Med åren har namnet på den specifika produkten nästan blivit synonymt med denna artikel, och det är i grunden ett varumärke som finns över hela världen.

Det behövs dock inte bara för mekaniska arbeten eller reparationsarbete i allmänhet: gör-det-själv-entusiaster använder det också för en annan lång rad rengöring och olika situationer, som att ta bort envis smuts från metallytan på en soptunna, som sedan glänser som vore den ny igen.

via @cleaningwithgabie/TikTok

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Den här typen av användning visas också en TikTok-städanvändare, @cleaningwithgabie. Kvinnan berättar om ett knep som hon inte kan leva utan, och att döma av effektiviteten som visas förstår man varför.

Hur många gånger händer det inte att vi måste rengöra soptunnan - speciellt den som samlar organiskt eller osorterat avfall - och så behöver man itu med smuts som har fastnat, trots all uppmärksamhet som man gett behållaren. Tja, om din soptunna är av metall (särskilt rostfritt stål), kan det räcka med lite WD-40 så kan rengöra hinken utan ansträngning.

Som du kan se i videon är kvinnan utrustad med:

  • WD-40
  • en mjuk tygtrasa
  • En metallskrapa

Och för att rengöra gör hon bara såhär:

  1. Spraya lite smörjmedel på locket, vilket är det område som påverkats av smutsavlagringarna;
  2. Ta bort smutsen som mjukats upp av produkten med skrapan som används för att inte repa ytan;
  3. Gnid med en mjuk tygtrasa (en sådan som inte lämnar ludd, för polering) och ytan blir ren och blank som ny.

Du behöver väldigt lite av produkten, och koncentrerad till det område som ska rengöras. Eftersom det är ett kraftfullt smörjmedel är det alltid nödvändigt att bära handskar för att skydda huden under dessa operationer. Och kanske till och med tilldela en trasa endast för denna typ av operation, för att inte behöva få WD-40 även på de ytor som vi sedan tvättar på annat sätt.

Kort sagt, en snabb och enkel metod som kan komma väl till pass!

Advertisement