Deodorisera hela badrummet genom att parfymera toaletten: de mest effektiva knepen och produkterna

av Hilda Maria Morgan

10 November 2022

Deodorisera hela badrummet genom att parfymera toaletten: de mest effektiva knepen och produkterna
Advertisement

Dålig lukt i badrummet är något som alla ständigt kämpar mot. Tyvärr, även i ett mycket rent badrum kan de hålla i sig. Och det är aldrig ett nöje för någon att konstant behöva känna dem. Det är också sant att, liksom de flesta obehagliga lukter kommer och sprids från toaletten, om den är ordentligt sanerad kan behagliga lukter istället produceras därifrån.

Det vi kan göra, utöver den dagliga rengöringen av sanitetsgodset, är att även använda oss av en rad knep och naturliga produkter som hjälper oss i denna mening. Tack vare dem kan du parfymera toaletten och därmed hela badrummet, vilket ger dig en behaglig doft av fräschör och renlighet.

Vi visar dig några särskilt effektiva nedan.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Doftsalt: den första hemligheten för att parfymera toaletten och badrummet representeras av grovt salt som lätt kan parfymeras med eteriska oljor. Förutom att vara ett parfymmedel används salt ofta i hemmet för att rengöra och avkalka. Det kan därför också vara användbart i denna mening. Tillsätt bara några droppar av en eterisk olja som du väljer till några matskedar grovt salt och blanda tills saltet har absorberat oljan. Släng sedan saltet i toaletten och låt det stå där över natten. På morgonen spolar du toaletten och resultatet kommer säkerligen att förvåna dig.

  • Citronvatten: ett annat mycket användbart och effektivt botemedel kan vara en blandning av varmt vatten och citron. Det råder ingen tvekan om att citron, precis som andra citrusfrukter, är en naturlig deodorant. I det här fallet kan du fylla en hink med varmt vatten till vilken du lägger till saften av två eller tre citroner, även gamla, om du inte med rätta vill slösa bort dem. Kasta vattnet i toaletten och låt verka, också i det här fallet, en hel natt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Marseille tvål: Marseille tvål är en utmärkt allierad i detta och många andra fall. I det här fallet riv den till flingor eller köp en som redan är reducerad i flingor och blanda den med några droppar av den eteriska oljan du föredrar. Sprid ut den i toaletten och låt stå där över natten. Nästa morgon, skrubba ordentligt med en toalettborste och spola toaletten. Doften kommer att vara mycket behaglig.

  • Bikarbonat och arganolja: en annan supernaturlig men mycket effektiv metod kombinerar verkan av natriumbikarbonat med verkan av arganolja, som används ofta i kosmetika. Med framför allt dessa ingredienser kan du göra ekologiska tabletter att slänga i toaletten för att deodorisera. Blanda ihop 600 g bikarbonat, 4 matskedar malet grovt salt, 4 matskedar eterisk citronolja och 2 teskedar arganolja. Se till att få en krämig blandning som du lägger i en isbitsbehållare och låter torka. När de torkat kan dessa kuddar kastas i toaletten, när det behövs. Där kommer den brusande effekten att se till att dofterna släpps ut från toaletten till hela badrummet.

Vad tror du? Kommer du att prova på att använda någon av dessa metoder för att deodorisera badrummet?

Advertisement