12 fantastiska förslag för att dekorera ditt hem med charmiga höstiga bordsdekorationer

av Hilda Maria Morgan

06 November 2022

12 fantastiska förslag för att dekorera ditt hem med charmiga höstiga bordsdekorationer
Advertisement

Varje år bevittnar vi naturens magi som klär upp sig i höstens färger, som lyser upp alla scenarier med ljusa och livfulla penseldrag. Och tillsammans med löven som är färgade av gult, orange och rött, finns det på hösten också en rad frukter och andra säsongsbetonade delikatesser som vi får lust att smaka igen.

Alla dessa symboler av en evigt fascinerande årstid blir också huvudpersonerna i de tematiska dekorationerna, såsom bordsdekorationer och sammansättningar som kan placeras runt om i huset. Du kan skapa många olika storlekar och använda behållare som kanske har använts för andra dekorationer eller annan användning tills nu.

Advertisement

Om du av en slump redan har några vitmålade glasburkar, kommer de att vara redo att bli grunden för sammansättningar av färgglada löv, även låtsaslöv. Och sedan kan du att använda samma till de andra årstiderna!

Advertisement

Det är inte svårt att hitta glasvaser som är tillräckligt stora för att innehålla grenarna av dekorationer som kan användas i kompositionen, och sedan kanske också fyllas med färgade majskolvar.

Smala och långa vaser kan användas till sammansättningar av grenar och löv men även till ljus. Och för att fylla dem kan man använda spannmål och olika frön, till och med majs eller kaffebönor.

Det är också den årstid då mycket nötter konsumeras, alltså kan mandel, valnötter och hasselnötter också fylla vaserna tillbordsdekorationerna.

Utbudet av färger att inspireras av för låtsas- (eller till och med riktiga) blommor är alltid höstens varma och omslutande toner, och där kan det aldrig bli fel.

Advertisement

Om det inte finns plats för vaser och brickor kan även stora vinglas fungera.

Och pumporna då? De är så viktiga i dessa dekorationer att de kan hittas i alla former och färger, även låtsaspumpor, för att användas och återanvändas i flera år.

Advertisement

Låtsaspumpor, lättare än riktiga, kan fästas på pinnar, för att lyfta dem från brickorna, i vilka du sedan kan lägga till vilken annan typ av dekoration som helst för att fylla det på ett rikt och scenografiskt sätt.

En annan typ av behållare som anpassar sig mycket bra till dekorationerna för alla årstider, inklusive hösten, är metallhinkar.

Advertisement

Men inget hindrar en från att fylla glasskålar med höstiga symboler, som pumpor.

Och överväg hur färgerna på mandariner och pumpor passar bra tillsammans med inslag av ljusblå eller andra "kallare" pastelltoner.

Advertisement

Och hur är det med äpplena? De är också vackra medelpunkter för den här årstiden!

Vilken är din favorittyp av bordsdekoration till hösten?

Advertisement