Osäker på hur man rengör den? Kanske kan du använda diskmaskinen

av Hilda Maria Morgan

04 November 2022

Osäker på hur man rengör den? Kanske kan du använda diskmaskinen
Advertisement

Inte bara disk, bestick, glas och olika kastruller: i diskmaskinen kan du även diska diverse andra föremål som är vanligt förekommande. Denna apparat, som är så användbar, men också mycket energikrävande, kan därför användas som bäst, speciellt när det händer att du inte längre vet hur du ska fylla den eftersom det inte har samlats tillräckligt med nedsmutsad disk, och det är alltid ett slöseri att starta en cykel när det fortfarande finns plats för mycket mer.

På så sätt blir det möjligt att få rena tallrikar, kastruller och glas ännu snabbare än du trodde och under tiden sparar du dig besväret med att handdiska något annat föremål som kan användas igen på kort tid. Ibland kan dock de mindre "konventionella" föremålen som kan tvättas i apparaten vara av en typ som man kanske inte vill tvätta tillsammans med tallrikar och bestick. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
Alydar1990/Reddit

Alydar1990/Reddit

  • Tillbehör som används för kreativa projekt, oavsett om de är gjorda av resistent plast eller glas: om du har använt glas, paletter eller andra tillbehör för att måla eller dekorera, och du vill få dem att se ut som nya, kan diskmaskinen komma till hjälp. Och om det var hemmagjorda färger med karamellfärg kan du också ladda allt tillsammans med den vanliga disken.
  • Badrumssoptunnor: dessa kanske man helst inte diskar med andra saker som du ska använda för att förbereda eller äta mat. Men mycket ansträngning och krångel sparas.
  • Hund- och kattskålar: både skålar för torr- och våtfoder och vattenskålar förtjänar en bra rengöring ganska ofta.
  • Tvålbrickor i badrummet, olika föremålshållare: en tvätt med kompatibla objekt så får du bort all fet smuts som skapats på dem.
  • Barnens plastleksaker: det finns de som använder tvättmaskinen och de som använder diskmaskinen.
  • Mikrovågsugnstallriken och brickor: i grund och botten är det som porslin.
  • Av liknande skäl, även kryddbehållarna.
  • Kylskåpshyllor, som du först måste ha haft i rumstemperatur, om de är av glas. Och i alla fall utan att välja för höga temperaturer
  • Lampskärmar av medelstorlek.
  • Dammsugartillbehör.

När det gäller föremål som skulle kunna skadas av värme, välj tvättprogram för ömtåliga föremål (som kristallglas), som är runt 40°.

Det finns även de som använder diskmaskinen till små kläder eller sportutrustning. Skulle du använda den på något av dessa sätt?

Advertisement