Dosera honungen till dina recept utan att smutsa ner något: ett knep att lära sig

av Hilda Maria Morgan

28 November 2022

Dosera honungen till dina recept utan att smutsa ner något: ett knep att lära sig
Advertisement

Det finns verkligen många kulinariska preparat där honung används. Från otaliga efterrätter till beredning av deg till bröd och andra produkter med jäst, det finns tillfällen när du kommer på att du måste mäta upp små mängder honung som ska blandas med mjöl och andra torra ingredienser. Och detsamma kan hända med andra typer av livsmedel med liknande konsistens, trögflytande sådana som vissa sirap, kola och liknande.

Varje gång vi måste lägga till honung till våra preparat kan vi hitta dem indikerade i matskedar eller teskedar, eller i milliliter (vilket kan omvandlas ganska enkelt till termer av "teskedar"). Och så kommer vi på själva med att lägga honung på redskap och sedan hälla den i mitten av mjölet.

Därmed smutsar vi dock alltid ner skeden som innehåller den trögflytande ingrediensen, och kanske även en annan för att få honungen att släppa - ibland ersatt av spatlar eller... fingrar! Men tänk om vi berättade att det finns en mycket bekväm metod som gör att du undviker att smutsa ner bestick eller kökstillbehör?

via @bothegoattv/TikTok

@bothegoattv/TikTok

@bothegoattv/TikTok

Det är ett av dessa webbinnehåll som återvänder och överraskar och "belyser" dagarna för dem som stöter på det, som i fallet med en TikToker, @bothegoattv, som har bestämt sig för att visa sin roliga reaktion när han upptäckte detta trick, och omsätta det i praktiken.

Metoden är genial i sin enkelhet, men den fungerar bara när honung tillsätts till torra ingredienser, som olika typer av mjöl. Allt beror på kapaciteten hos vilken sked eller tesked som helst. Så här fungerar det:

  1. Förbered mängden torra ingredienser (mjöl, salt, jäst) i behållaren där du ska knåda degen. Eller, om du använder fontänmetoden, kommer du att göra precis som när du lägger till äggen i mjölhögen, alltså lägg först mjölet och de torra ingredienserna på ett ställe på arbetsytan eller bakelsebrädan och sedan.
  2. Ta din måttenhet, till exempel en tesked. Se till att du kan arbeta bekvämt, undvik att använda för smala behållare för mjölet.
  3. Nu är det bara att trycka in formen på skeden i mjölet, precis som om du skulle lämna en avgjutning av det. Fördjupningen som skapas i mjölhögen kommer att ha samma storlek, alltså samma kapacitet som teskeden.
  4. Ta bort skeden genom att lyfta upp den försiktigt, utan att "bryta" den nyss skapade fördjupningen.
  5. Häll honungen (eller annan liknande ingrediens) som du behöver använda för receptet i den ihåliga som skapats ad hoc.

Och voila! Teskeden kommer bara att täckas med ett tunt lager mjöl, som är mycket lätt att ta bort, och du kommer att ha den perfekta mängden honung redo att blanda degen med.

Se skaparens reaktion på TikTok här.

Kände du redan till det här tricket?

Advertisement