Gör plats i frysen med denna briljanta metod för att förvara och lagra nötfärs

av Hilda Maria Morgan

03 Oktober 2022

Gör plats i frysen med denna briljanta metod för att förvara och lagra nötfärs
Advertisement

Att kunna dra nytta av en stor frys är en stor bekvämlighet: det hjälper oss att fylla på med mat, utan att behöva gå och handla oftare än vi skulle vilja, och när det händer att du inte vill eller kan gå ut, vet vi att det alltid finns något i frysen som kan hjälpa oss att förbereda en måltid, kanske till och med vid något speciellt tillfälle som dyker upp i sista stund.

Hur stor apparaten än är finns dock alltid risken att fylla den snabbt och framför allt på ett dåligt sätt, om du inte är uppmärksam på hur du lägger in de olika produkterna i den. Ofta skulle vi faktiskt kunna dra nytta av mycket mer volym än vad vi faktiskt använder, vi behöver bara hitta metoden för att intelligent stapla de olika matvarorna. När det gäller kött kan det komma till hjälp att använda lufttäta påsar, vilket också visas i en TikTok-video.

Det här är en populär metod som är väl värd att anamma: den sparar mer utrymme i frysen, och varje paket nötfärs kan också delas upp i portioner så att du inte behöver tina upp allt när det behövs. Hur gör du? Läs vidare för att ta reda på mer.

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Allt du behöver är:

  • Lufttäta påsar
  • En kniv

På riktigt, det krävs inget annat! Så här går du tillväga:

  1. Fyll varje påse med nödvändig köttfärs, men överdriv inte: du måste lämna ledigt utrymme vid kanterna.
  2. Stäng den hermetiska förseglingen på påsen.
  3. Platta till köttet inuti påsen, så att det skapar ett jämnt lager som fyller den helt, och som inte är för tjockt.
  4. Ta kniven och använd den oskarpa sidan av bladet, för den över den stängda påsen och spåra på så sätt de indelningar som motsvarar de önskade delarna. Du måste se till att skåran separerar köttet tillräckligt och når plasten men utan att skära igenom den.
  5. Lägg de sålunda erhållna förpackningarna plant i frysen, det var allt.

På så sätt, när du tar ut varje påse, behöver du bara öppna förslutningen och dra ut den färdigskurna portionen du behöver, utan att behöva tina upp hela förpackningen. Se här hur enkelt och bekvämt det är.

Har du redan använt den här metoden hemma?

Advertisement